fbpx

Bag kulissen: Følg Team American Magic i de skæbnesvanger minutter

Related Articles: Prada Cup dag 3: Frisk vind sætter sejlerne på prøve - vildt drama med America Magic, Prada Cup: Hvad ved vi efter 2 Round Robins – og hvad glæder vi os til?
Inkluder i Newsletter: Ja

De indledende sejladser til Americas Cup er i fuld gang - Prada Cup startede fredag, og jeg skal lige love for vi fik noget for pengene. American Magics kæntring har naturligvis været dagens  'talk of the town' i sejlerkredse 'all over the world'- 

Lad mig hudløst indrømme, jeg har været skeptisk for foilende enkeltskrogs både, men efter hvad jeg oplevede denne weekend er jeg fuldkomme solgt. De kapsejladsmæssige grundfærdigheder med at slå i læen, toppe af og i det hele taget andre manøvre som indgår i Match Race er tilbage.

Når jeg skriver tilbage, så er det udelukkende fordi det manglede ved sidste AC. De foilende katamaraner sejlede (naturligvis) på en helt anden måde, hvor hver enkelt vending/manøvre var dyr. Det mindede mere om one-way-high-way. Den der vandt starten, vandt ofte også sejladsen.

Dette er bestemt ikke tilfælde i de foilende 75 fods enkeltskrogs både. Her oplevede vi god gammeldags taktik, blot udført med over 40 knob, vi så skiftende føringer, taktiske mærkerundinger og alt det vi holder af, når talen falder på kapsejlads.

Stakkels American Magic
At det hele så blev krydret med et spektakulært styrt, gjorde ikke underholdningen mindre spændende. Sejlsporten viste sig fra den flotteste side, hvor alle hjalp til da nøden var størst. Samtlige teams gav en hånd med at holde Amerikanernes båd Patriot flydende.

Det hele gik virkelig stærkt. Om der blev truffet den rigtige beslutning kan man jo altid nu sidde tilbage og evaluere - en ting er sikkert, der blev kæmpet med følelserne uden på tøjet, og en yderst emotionel dag var først over, da mørket sænkede sig over Auckland.

Kom med bag kulissen, til en dag vi sent vil glemme, hvis nogensinde?









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *