fbpx

Prada Cup dag 3: Frisk vind sætter sejlerne på prøve - vildt drama med America Magic

Anden-dagen var i let luft – tredje-dagen i skiftende frisk med hårde pust. De tre udfordrer bliver udsat for hele pakken, og her på tredjedagen skulle tungen holdes lige i munden…

Det er i disse forhold at man kan gå fra Hero til Zero på et splitsekund - det måtte American Magic sande, det vender vi tilbage til.

Ainslie med uprovokeret fejl
Første sejlads mellem Prada Pirelli og Ineos blev på fjerde ben skudt af, på grund af et 90 graders vindskift.

Det har været aftalt fra start, (i regulations, red) at der skal sejles kryds, og at en halv-vinds-bane ikke accepteres, så at denne sejlads blev skudt af kunne der ikke herske nogen tvivl om.

Efter en uprovokeret og sjælden fejl af Sir Ben Ainslie / Ineos i startproceduren, hvor Ineos sejler uden for baneområdet og fik tildelt en straf, var det nok en ganske tilfreds Ainslie - han var nemlig pænt bagud, da vindskiftet kom.

'Spol' frem til starten (ca. 1:30, red.) på den udsatte sejlads, og se foilende Match Race i verdensklasse. Lørdag skrev vi at Sir Ben Ainslie kunne performe i let luft - det kan han også i luft. Imponerende at se kapsejlads med over 40 knob...

American Magic i BIG TROUBLE
I dagens anden sejlads, Prada Pirelli mod American Magic, lykkedes det for første gang i Prada Cup for Amerikanerne at føre en sejlads, og på femte ben. American Magic så stærke ud, og førte faktisk stort, og lige som man skulle tro deres første point var hjemme gik det galt.

Der blev meldt om en 'krævende manøvre' da American Magic skulle ud på sidste ben, men efter at have bommet gik det galt. Amercian Magic - først 'stejlede', for senere at lægge sig om på siden - kæntret.

Heldigvis forlyder det at alle om bord slap uskadt, men båden har lidt skade - Prada Pirelli kunne sejle i mål som vinder, og nedturen hos Amerikanerne er efterhånden tæt på total.

Fire sejladser 0 point. Det var ikke lige hvad Amerikanerne forventede efter et succesfuldt Christmas Race.  

Havne

Bøgeskov Havn - en af mange, melder klar til sejlerne

Kort nyt

Sejlklubben Rødvig Stevns trænede i svømmehallen

Kapsejlads

Overvældende weekend for J/70-sejlerne

The Ocean Race

Voldsomt vejr kostede hovedskade

Kort nyt

Hvem skal drive medlemsrestauranten i Sletten Baadeklub? 

★ Interview & Portræt

★ Producerer fremdrift til sejlbåde på alle verdenshave

Kapsejlads

Rindom hædres for Årets Sejlsports-præstation

Udvalgte artikler *