fbpx

Prada Cup dag 3: Frisk vind sætter sejlerne på prøve - vildt drama med America Magic

Inkluder i Newsletter: Ja

Anden-dagen var i let luft – tredje-dagen i skiftende frisk med hårde pust. De tre udfordrer bliver udsat for hele pakken, og her på tredjedagen skulle tungen holdes lige i munden…

Det er i disse forhold at man kan gå fra Hero til Zero på et splitsekund - det måtte American Magic sande, det vender vi tilbage til.

Ainslie med uprovokeret fejl
Første sejlads mellem Prada Pirelli og Ineos blev på fjerde ben skudt af, på grund af et 90 graders vindskift.

Det har været aftalt fra start, (i regulations, red) at der skal sejles kryds, og at en halv-vinds-bane ikke accepteres, så at denne sejlads blev skudt af kunne der ikke herske nogen tvivl om.

Efter en uprovokeret og sjælden fejl af Sir Ben Ainslie / Ineos i startproceduren, hvor Ineos sejler uden for baneområdet og fik tildelt en straf, var det nok en ganske tilfreds Ainslie - han var nemlig pænt bagud, da vindskiftet kom.

'Spol' frem til starten (ca. 1:30, red.) på den udsatte sejlads, og se foilende Match Race i verdensklasse. Lørdag skrev vi at Sir Ben Ainslie kunne performe i let luft - det kan han også i luft. Imponerende at se kapsejlads med over 40 knob...

American Magic i BIG TROUBLE
I dagens anden sejlads, Prada Pirelli mod American Magic, lykkedes det for første gang i Prada Cup for Amerikanerne at føre en sejlads, og på femte ben. American Magic så stærke ud, og førte faktisk stort, og lige som man skulle tro deres første point var hjemme gik det galt.

Der blev meldt om en 'krævende manøvre' da American Magic skulle ud på sidste ben, men efter at have bommet gik det galt. Amercian Magic - først 'stejlede', for senere at lægge sig om på siden - kæntret.

Heldigvis forlyder det at alle om bord slap uskadt, men båden har lidt skade - Prada Pirelli kunne sejle i mål som vinder, og nedturen hos Amerikanerne er efterhånden tæt på total.

Fire sejladser 0 point. Det var ikke lige hvad Amerikanerne forventede efter et succesfuldt Christmas Race.  









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *