fbpx

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Related Articles: Americas Cup Auckland 2021, Americas Cup: Luna Rossa boykotter sejlads, Americas Cup: Team NZL kæntrer - alle om bord ok

Americas Cup vinderne er sure - ja ligefrem vrede på Luna Rossa, som har stukket en kæp i hjulet for planlægningen af den landbaserede 'stadion-begivenhed'. Via voldgiftpanelet, som ofte bliver brugt i Americas Cup sammenhæng, der har Luna Rossa vundet en sag, hvor arrangørerne bliver nød til at fjerne de to tiltænkte baner som lå tættest på land (se foto, red,) - både til Prada Cup og selve Americas Cup sejladserne.

Denne beslutning har yderst negative konsekvenser for hele eventet, og især alle de tilskuere som det var planlagt skulle købe billet til show-sejlads i første parket.

Det har simpelthen været planen, lige siden Team New Zealand vandt på Bermuda tilbage i 2017, at der skulle sejles i de føromtalte områder, og nu her - med under seks måneder til første sejalds, bliver planer skyldet ud med spildevandet.

Det handler om promovering
TV billeder med Auckland City som kulisse, og med de foilende spektakulære AC-både i forgrunden, har hele tiden været et af New Zealands store mål.

”Helt ærligt, vi er rasende over denne beslutning, den er i strid med alt det, vi har forsøgt at opnå i de seneste tre år, uden hensyntagen til alt hvad vi har bygget op, og hvad det vil få af indflydelse på offentligheden i New Zealand og byen Auckland.” udtaler den administrerende direktør Grant Dalton.

"Emirates Team New Zealand overvejer nu, om der findes andre muligheder, som kan afhjælpe denne håbløse og utrolige beslutning," slutter Dalton.