fbpx

For AC fans - en 'must see' video

Related Articles: Americas Cup Auckland 2021, Americas Cup: Her får du serveret den nye AC75 klasseregel, Første bud på en foilende AC75, Softwing til AC75erne – fup eller fakta?

Fire AC-syndikater har fået deres ’både’ i vandet, og i grove træk ligner de alle hinanden, og så alligevel slet ikke. Skrogfacon er forskellig, ligesom de foils der skal ’flyves på’ er tænkt i forskelligt design. Der er blevet testet uden mast, hvor de nye AC75 er blevet trukket efter store motorbåde, blandt andet for at lære- og se hvordan båden arter sig på stylter.

Der er efterhånden længe siden vi så Amerikanerne som det første team foile med en AC75 og døgnet efter kom så Team New Zealand. Det mange har ventet på, en bomning eller vending oppe på bådens foils, er for få dage siden blevet til en realitet.

Der klippes dog kort før deres stagvendning, men bomningen er komplet. Der bommes simpelthen rundt, hvor en båd på 75 fod bliver oppe på de dertil indrettede foils. Ganske imponerende, og for AC-nørdet et ’must see’

I den udgave af magasinet BÅD, som udkommer ultimo november, der arbejder Øyvind Bordal på en større sag, hvor du får beskrevet de forskellige designs, og hvilke tanker der ligge bag de enkeltes teams overvejelser, for at vinde den ultimative Americas Cup ’The Auld Mug’ – verdens ældste sportstrofæ.

Jeg ved ikke hvordan I andre har det, men vi skal ikke mange halve-år tilbage, før jeg havde svært ved at forestille mig de kunne foile på den måde. Stor respekt herfra.

Husk lyd ;-) ...