fbpx

….og så kom italienerne i vandet

Related Articles: «Der har aldrig før eksisteret en båd som AC-75», AC-75: Flyvende start til American Magic (video)

America’s Cup: Det var ikke en hvilken som helst flaske champagne, som blev smadret over stævnen på den sorte AC-75, som Luna Rossa Pirelli Team søsatte i går. Italienere er italienere – den grandiose pressemeddelelse erklærer, at det drejede sig om en flaske Ferrari Maximum Blanc de Blancs, og at Hans Excellence, Monsignor Arrigo Miglio, Ærkebiskop af Cagliari, forinden havde velsignet det flyvende sejlfartøj. Nå ja, og statsministeren kom også lige forbi.

Tre, snart fire
Det er den tredje AC-75 på vandet i løbet af kort tid, og den fjerde – britiske INEOS, med Sir Ben Ainslie ved roret – kommer efter sigende i vandet meget snart. Hvis man ikke hellere skulle sige i luften. For det her er nemlig fuldt foilende kølbåde, som under en kapsejlads helst ikke skal blive våd i bunden.

37 designere
Luna Rossa har haft 90 mand i arbejde for at bygge båden, og i ægte italiensk ånd var 37 af dem designere. 78.000 arbejdstimer har været lagt i det, og det hele har taget knapt to år. 7.000 kvadratmeter kulfibermåtter og 400 kvadratmeter aluminium honeycomb til kernen gik der til.

World Series om syv måneder
Alle de AC-75’ere vi har set så langt har meget forskellige skrog. Foilarme og foils er one design, og ens på alle bådene. Dåben fandt sted i Caglieri, Sicilien, hvor Luna Rossa har base. Det er også her, at historiens første kamp mellem de fantastiske AC-75’ere vil foregå. America’s Cup World Series starter her 23. april næste år. DET bliver et vildt øjeblik!

 Her kan du se det store øjeblik med egne øjne:

 
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?