fbpx

Kun tre udfordrere til America’s Cup

Med deadline d. 31. december 2018 har kun Luna Rossa, American Magic og INEOS Team UK indtil videre meldt sig som udfordrere til 2021 udgaven af America’s Cup.

Mens uret tikker ubønhørligt hen mod 31. december 2018, er det kun Luna Rossa, Ben Ainslies INEOS Team UK og Dean Barkers New York Yacht Club American Magic der har takket ja til kampen om ” the Auld Mug” – på trods af Team New Zealands håb om at modtage fem eller seks udfordrere. Selvom sidste frist for tilmelding er 31. december, forventede Dean Barker ikke flere troværdige udfordrere. De manglende udfordrere til 2021-versionen af America's Cup er en skuffelse, men ikke en overraskelse for kiwi-sejleren.

– Der er mange faktorer, jeg formoder bestemmer, hvor mange hold der kommer. Men jeg antager, at en stor del af argumentet for ikke at have så mange hold som folk håbede eller forventede sandsynligvis er valget af båd, siger han.

America's Cup-bådene bliver 75 fod fods foilende kølbåde; et radikalt koncept, der nok er i stand til at nå hastigheder hurtigere end det, de foreskrevne katamaraner sejlede i 2017-regattaen på Bermuda. Barker ser dog en fordel i mangel på udfordrere. Han følte, at hvis der kun var fire hold, ville deres budgetter og deres ekspertise betyde, at alle fire var konkurrencedygtige.

Frankrig – måske

Lige så meget som Team France gerne vil blive det femte hold, er det usandsynligt, at de vil kunne nå at være med. Det franske team mistede deres sponsor Groupama tidligere i år, og har ikke været i stand til at finde en erstatning. Skipper Franck Cammas vil give sig selv til begyndelsen af december for at finde ud af, om de vil kunne deltage eller ej.

– Vi er stadig i kontakt med mulige sponsorer, så vi vil kommunikere det, hvis det lykkes, siger Franck Cammas. Men i øjeblikket ved vi det ikke, men vi har en måned at løbe på, og vi vil arbejde indtil slutningen af november med det. Det er ikke helt dødt, men vi er der ikke endnu.

Franck Cammas regner med at en AC-kampagne vil koste op imod 20 mio. € om året, når og hvis de vælger at starte projektet.
– Det er en del mere end tidligere fordi båden er ny og den er større. Det er en teknisk udfordring mere end en sportslig udfordring, og det skal være sådan. Men vi har brug for stort budget for at imødekomme denne udfordring, slutter han.

Yderligere tre italienske hold, et amerikansk hold mere, et norsk og et asiatisk hold undersøger i øjeblikket mulighederne for at deltage i America’s Cup i Australien i 2021.

Vigtige datoer i America’s Cup:

✔ September 28, 2017: 36th America’s Cup Protocol released
✔ November 30, 2017: AC75 Class concepts released to key stakeholders
✔ January 1, 2018: Entries for Challengers open
✔ March 31, 2018: AC75 Class Rule published
✔ June 30, 2018: Entries for Challengers close
✔ August 31, 2018: Location of the America’s Cup Match and The PRADA Cup confirmed
✔ August 31, 2018: Specific race course area confirmed
December 31, 2018: Late entries deadline
March 31, 2019: Boat 1 can be launched
2nd half of 2019: 2 x America’s Cup World Series Preliminary Events
February 1, 2020: Boat 2 can be launched
During 2020: 3 x America’s Cup World Series Preliminary Events
December 10-20, 2020: America’s Cup Christmas Race
January and February 2021: The PRADA Cup Challenger Selection Series
March 2021: The America’s Cup Match

Kilde: NZ Herald
World Sailing

Populært stævne på vej mod rekord

Sejlsportsliga

Sailors for the Sea: Endnu en platin-pris til dansk stævne

Havne

Alternativ til klapning: Ny teknik testes i Marina City

Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Udvalgte artikler *