fbpx

America’s Cup: Alinghi’s Ernesto Bertarelli vil ikke være med

Den dobbelte America’s Cup-vinder Ernesto Bertarelli har bekræftet, at Alinghi ikke vil være med til America’s Cup 2021 i Auckland. Han kritiserer i voldsomme vendinger den nye retning, som sejlsportens ældste trofæ-sejlads har begivet sig ind på.


Tilbage til enkeltskrog
Reaktionen kommer ovenpå, at Emirates Team New Zealand i november 2017 annoncerede, at de har valgt at gå tilbage til enkeltskrogsbåde. Team New Zealands koncept er en foilende enkeltskrogsbåd med T-foils på hver side. Bertarelli beskrev de nye foilende 75-fods både, som er under konstruktion i Auckland, som ”katamaraner klædt ud som enkeltskrogsbåde”.

'De vil være langsommere end, hvis vi havde videreudviklet katamaranerne, som vi så dem til AC på Bermuda’, sagde Bertarelli til den italienske avis, La Stampa.

GC32 er som at køre Ferrari

Bertarelli, som lige har deltaget i GC32 world championships i foilende 32-fods katamaraner, mener, at flerskrog er og bliver fremtiden for sejlsporten. Og han siger, at han ville have været med til America’s Cup i 2021, hvis der stadig blev sejlet i katamaraner.

’Men jeg er godt tilfreds med at sejle og udvikle GC32eren. At være skipper på en katamaran som GC32 er bare herligt. At gå 35 knob – det er ligesom at køre en Ferrari’, siger Bertarelli.
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?