fbpx

Norge vil med til America’s Cup i '21

Inkluder i Newsletter: Ja

Det gav genlyd i norske sejlerkredse, da ingeniørerne Christian Løken og Petter Mørland Pedersen lancerede deres America’s Cup-projekt i sidste uge. Norge har tidligere været interesseret i Volvo Ocean Race, uden at det blev til noget - men ikke America’s Cup.

De to entreprenante igangsættere er Christian Løken (40 år). Han er en af hovedkræfterne bag det norske AC-projekt. Han har bred erfaring fra sejlads på højt niveau og en spændende forretningsbaggrund. Den anden er Petter Mørland Pedersen (34 år). Han vandt en 4.plads i Starbåd til OL i 2012, og har vundet mange norske mesterskaber. Han er både ingeniør og økonom.

Ingen sponsorer endnu
Der nævnes et budget på 400 mio. kr. Sponsorer er der ingen navne på endnu, men de to idemænd er positive.
’Vi skal vinde America's Cup med norsk teknologi og norske hoveder’, siger Christian Løken til dn.no. De siger også, at de blev inspirerede af, at Team New Zealand vandt America’s Cup med et budget, som skulle have været på 50 mio. dollar, hvilket (et gæt) er en tredjedel til en fjerdedel af, hvad Oracle brugte.
Indtil videre har Løken og Mørland Pedersen fået en partner i Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondhjem, der står for udviklingsarbejdet med båden.

Har Norge folkene?
Hvis Norge skal med til America’s Cup i 2021, har man lidt travlt. For at beherske en 75 fods foilende båd, skal man have en rutineret besætning, og indtil videre er det kun Frederik Lööf og andre fra det svenske Artemis-team der er det.
Som reglerne er, skal en af de fem sejlere være norsk statsborger, de øvrige skal have opholdstilladelse i det land de repræsenterer.

Kilde: DN.no









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *