fbpx

Norge vil med til America’s Cup i '21

Det gav genlyd i norske sejlerkredse, da ingeniørerne Christian Løken og Petter Mørland Pedersen lancerede deres America’s Cup-projekt i sidste uge. Norge har tidligere været interesseret i Volvo Ocean Race, uden at det blev til noget - men ikke America’s Cup.

De to entreprenante igangsættere er Christian Løken (40 år). Han er en af hovedkræfterne bag det norske AC-projekt. Han har bred erfaring fra sejlads på højt niveau og en spændende forretningsbaggrund. Den anden er Petter Mørland Pedersen (34 år). Han vandt en 4.plads i Starbåd til OL i 2012, og har vundet mange norske mesterskaber. Han er både ingeniør og økonom.

Ingen sponsorer endnu
Der nævnes et budget på 400 mio. kr. Sponsorer er der ingen navne på endnu, men de to idemænd er positive.
’Vi skal vinde America's Cup med norsk teknologi og norske hoveder’, siger Christian Løken til dn.no. De siger også, at de blev inspirerede af, at Team New Zealand vandt America’s Cup med et budget, som skulle have været på 50 mio. dollar, hvilket (et gæt) er en tredjedel til en fjerdedel af, hvad Oracle brugte.
Indtil videre har Løken og Mørland Pedersen fået en partner i Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondhjem, der står for udviklingsarbejdet med båden.

Har Norge folkene?
Hvis Norge skal med til America’s Cup i 2021, har man lidt travlt. For at beherske en 75 fods foilende båd, skal man have en rutineret besætning, og indtil videre er det kun Frederik Lööf og andre fra det svenske Artemis-team der er det.
Som reglerne er, skal en af de fem sejlere være norsk statsborger, de øvrige skal have opholdstilladelse i det land de repræsenterer.

Kilde: DN.no
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?