fbpx

AC: Sæt & Match til Emirates Team New Zealand efter endnu en magtdemonstration

Inkluder i Newsletter: Ja

Da Jimmy Spithill og Oracle Team USA vandt deres første sejlads i den 35. Udgave af Americas Cup lørdag aften dansk tid, gik der et lettelses suk gennem mange fans.

Kunne Sptihill & Co. gentage succesen tilbage fra San Francisco i 2013 hvor de vendte stillingen 1-8 til en 9-8 sejr. Havde de fem ’fri-dage’ hjulpet, så Spithill & Co. virkelig havde fundet den fart og højde der skal til for at følge med Kiwierne. Det kunne godt have set sådan ud!

Men to sejladser søndag ændrede billedet totalt. Endnu en total magt-demonstration af Peter Burling og Emirates Team New Zealand, hvor de nærmest gjorde OTUSA til statister.

To sten sikre sejre i søndagens sejladser bringer Kiwierne op på 6-1 og dermed match bold mod Jimmy Spithill og Oracle Team USA.

Skud-ræd?

I dagens første sejlads virkede Spithill skud-ræd, og var langt fra linjen da starten gik. Denne foræring skal man ikke servere for ETNZ som sejlede den hjem fra start.

I søndagens anden sejlads vandt Peter Burling også startproceduren big time. Her fik Burling dykket til den læ båd position, i en super fed manøvre, som jeg er ret sikker på Spithill heller ikke havde set komme.

Bum – her lå Spithill som luv båd helt stille, og da skudde gik, var begge både langt fra linjen, men forskellen var bare at Burling gik over 20 knob, Sptihill lå stort set stille!

Det ser unægtelig ud som om Spithill er ved at løbe tør for muligheder – Emirates Team New Zealand er simpelthen for suveræne, og deres magt-demonstration viste sig tydeligt da de gennemførte søndagens anden sejlads med 100 % ’fly-time’.

Der sejles først til 7 sejre, og man fortsætter i morgen mandag, hvor der er 2 sejladser på programmet. Intet er som bekendt over før ’the fat lady’ har sunget, men gud ved om ikke hun synger på sidste værs mandag aften?









Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk





Udvalgte artikler *