fbpx

AC: Emirates Team New Zealand møder Oracle Team USA i kampen om 'The Auld Mug'

7. sejlads' første forsøg blev en slow-fox. Det var som det kendte ordsprog, 'kapsejlads er som at se et maleri tørre' - i tæt på ingen vind, forsøgte man at gennemføre sejladsen som heldigvis blev skudt at da vinden nåede under 2 knob!

I dagens andet forsøg var vinden nået op på 6-8 knob, og for første gang i Emirates Team New Zealands møde med Artemis, lykkedes det ETNZ at vinde starten, og derfra så de sig ikke tilbage.

Kan være stolte

Det svenske Team Artemis, med Nahtan Outterige som rorsmand og Iain Percy som taktiker, kan være rigtig stolte af deres Americas Cup kampagne. Her på redaktionen havde vi spået deres deltagelse i 'Challenger finanlen' og det blev ikke bare en 'walk over' for Emirates.

Artemis var stærke i starterne, og vandt som nævnt seks ud af syv starter, hvor de rundede etter ved første mærke. Men de var også ramt af lidt uheld undervejs. En tabt rorsmand og lidt problemer med deres foils i den ene sejlads er der ikke plads til i det game.

5 2

5-2 til Emirates Team New Zealand og Peter Burling over svenske Artemis med Nathan Outteridge. ETNZ er klar til at møde Oracle Team USA i kampen om Americas Cup og The Auld Mug.

17. juni

Den aften er jeg helt sikkert optaget - her starter Americas Cup. Emirates Team New Zealand møder Oracle Team USA - jeg sidder og tænker, gud ved om Oracle også har fået cykler om bord på deres AC50er ?

Det har virket overbevisende med ETNZ grindere som skaber så meget mere power i systemet ved at bruge deres ben frem for gammeldags traditionel grindere på 'kaffemøller'. Vi har oplevet i de forgangne uger at forskellige teams ikke havde tryk nok i deres hydrauliske systemer så de kunne vende - ganske enkelt fordi der ikke var bygget nok power op. Den situation må bare ikke ske, og lur mig om ikke Oracle kunne have fundet på at skifte til cykler. Det er ikke til at vide - men jeg ville ikke bliver overrasket. 

Emirates Team New Zealand har virket ganske overbevisende - både med deres cykel-trim, og så har deres foils et ganske bestemt - og hurtigt design. 

Får Emirates Team New Zealand revance for AC34, hvor de førte 8-1 men tabte 8-9 til Oracle Team USA og Jimmy Spithill? Den tør jeg ikke spå om - i mine øjne er finalen totalt åben. 

Artemis takker af:  Seneste nyheder

Havne

Alternativ til klapning: Ny teknik testes i Marina City

Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *