fbpx

AC: Forrygende comeback - Artemis klar til finalen, se video

Inkluder i Newsletter: Ja

Overraskelsen lurede i semifinale-sejladserne mellem SoftBank Team Japan og Artemis, men efter at have været bagud 1-3 rejste svenske Artemis med Nathan Outteridge sig.

Torsdag fik de ikke kun udlignet til 3-3, næ – de nappede også den 7. sejlads, og fik på den måde sæt og match bold fredag. Her så de sig ikke tilbage, og sikrede sig med en sejr i første sejlads den samlede semi-serie på 5-3.

Til min egen overrakselse, ja så syntes jeg faktisk at SoftBank Team Japan har set ud til at være godt sejlende. Deres boathandling har været i top, og båden har ved høj fart virket ganske stabil. Nu er Dean Barker jo heller ikke ’Hr.-hvem-som-helst’ – men stadigvæk, SoftBank ydede klart mere modstand end jeg havde spået.

Eminent come back

Artemis’ sejr i semi-serien var fuldt fortjent. Specielt tænker jeg på den frække manøvre ved sidste gate, sidste sejlads torsdag, hvor Outteridge klemmer sig inden om SoftBank med et mulehår!

Tænk at nærme sig mærket, med over 30-35 knob, for så at møde ens konkurrent der kommer med samme fart, og så lige slå båden indenom, som om det var en jolle – det kunne være gået grueligt galt! Men det er den frækhed der skal til, og det er lige netop den frækhed der også skal til for at vinde de marginaler, som er så vigtige i så tæt et race. Jeg behøver næppe her berette, at SoftBank fik en straf, og efter at have ført det meste af sejladsen måtte de tage til takke med andenpladsen, en værdiløs en af slagsen.

Artemis er i, og hold nu fast – men det hedder altså sådan: ’Louis Vuitton Americas Cup Challenger Playoffs Final', på dansk og mere direkte – Artemis skal møde Emirates Team New Zealand om hvem der skal sejle Americas Cup mod Oracle Team USA.

Ps: Forleden skrev den gamle redacteur: Et frækt tip: Emirates Team New Zealand møder Artemis i finalen om at gå videre til Americas Cup, men her må svenskerne nok strække våben. 

Jeg holder fast, men uden chance er Artemis bestemt ikke, jeg kan næsten ikke vente til i aften kl. 19.12 på www.americascup.com.

Indtil da, nyd her Artemis' sejr over SoftBank Team Japan:









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *