fbpx

Tom Slingsby: 'Sehested og det danske team er enormt stærke'...se highlights

Related Articles: Aggressiv Slingsby blev for stor en mundfuld i en historisk finale - se video, Sehested er tilbage - det samme er barselsvikaren Outteridge i Australien, hvor der ventes god luft, Sehested is back: Eminent førstedag i Australien
Inkluder i Newsletter: Nej

Den mest vindende skipper i SailGP feltet, australske Tom Slingsby, har været ude med krabasken. Han efterlyser seriøs modstand fra de mange nye skippere som er dukket op blandt de 10 deltagende teams, og han mener i den grad de mangler at vise resultater! Når vi ser på resultatlisten rammer Slingsby måske ikke helt ved siden af med sin kritik?

Men, en af de skippere som den 3-dobbelte SailGP vinder dog har respekt for er danske Nicolai Sehested. Sehested sejler nu sin tredje hele sæson, og er sammen med Tom Slingsby de to eneste skippere som har sejladser på cv’et fra første sæson, resten er enten blevet skiftet ud, deltager kun som 'vikar' – eller er kommet senere til.

Slingsby: Danmark er reelle konkurrenter’
Efter sejren på hjemmebanen i går søndag indrømmede Australiens skipper, Tom Slingsby, at den danske båd pressede hans team hele vejen:

'Jeg har hele året sagt, at Danmark er reelle konkurrenter, og vi så hvorfor i dag. Holdet bliver enormt gode i stærk vind' udtalte Tom Slingsby efter søndagens finale og fortsætter 'Vi formåede at overhale dem ved den første vending, og jeg troede, at vi ville sejle fra dem. Ingen har formået at komme tilbage og overhalet os, når vi først har overhalet dem, men de kom så tæt på det ved både det næstsidste og sidste mærke. Fuld kredit til Nicolai og holdet, da de forbedrer sig så hurtigt'.

Sehsted: Australien fortjente sejren’
'Det var en tæt finale, og vi gav det en god chance, men vi begik bare et par fejl, og i de situationer vil et hold så godt som Australien udnytte det,' forklarede den danske skipper Nicolai Sehested, efter en finale, hvor to ud af de tre var for tidligt over linjen – og Sehested fortsætter 'Jeg synes, aussierne fortjente sejren i dag, de sejlede rigtig godt. Men vi var tæt på dem - vi er virkelig glade for et godt event og at foile igen. Det er et stykke tid siden, vi har haft de rigtige forhold til foiling, så vi nød det virkelig. Jeg tror, niveauet vil stige over de næste par events, som vi forventer forbliver blæsende'.

Næste stop: New Zealand
Næste stop for det omrejsende SailGP cirkus er Christchurch, New Zealand den 23. - 24. marts, hvor Sehested også håber på god vind: 'Vi har nogle udfordrende events foran os, men vi sejler godt. Vi er generelt gode i blæst, så vi håber, at de næste par arrangementer giver os noget stærk vind.'

Søndagens Highlights
Herunder finder du søndagens highlights, hvor det så ud som om feltet endnu ikke var stået op da skuddet gik til første start – mange var rigtig langt fra linjen – du får lige tyskernes første sejr - og så kan du opleve den noget anderledes start på finale-sejladsen hvor både Australien og New Zealand var over linjen, efter netop Australien og Tom Slingsby havde luffet Nicolai Sehested & Co. uden om mærket. Denne situation åbnede en stort set tom linje til Nathan Outteridge, der som barselsvikar for Peter Burling havde fået rattet om bord på den New Zealandske båd, men deres timing var også katastrofal. Netop Team NZL, som havde vundet de to foregående events kunne have cruiset den her hjem, hvis de 'bare' havde ramt linjen i skuddet med fuld speed! 

OVERALL SAILGP SEASON 4 STANDINGS (efter 8 events) //
1 //  Australia 66 points
2 //  New Zealand 58 points**
3 //  ROCKWOOL Denmark 52 points
4 // Spain 48 points*
5 // France 45 points
6 // Emirates GBR 45 points
7 // USA 45 points
8 // Canada 38 points***
9 // Germany 21 points****
10 // Switzerland 17 points*****Udvalgte artikler *