fbpx

Aggressiv Slingsby blev for stor en mundfuld i en historisk finale - se video

Related Articles: Sehested is back: Eminent førstedag i Australien
Inkluder i Newsletter: Nej

Der blev ikke rykket meget rundt på top-placeringerne efter lørdagens tre sejladser – dertil var de førende bådes forspring for stort. Sehested – Slingsby & Outteridge i Burlings fravær, var finale klar, efter to sejladsersøndag, hvor tyskerne imponerede i den første sejlads.

GER nappede starten for næsen af hele bondetoget. Mens alle koncentrede sig om luv start, kom tyskerne ind ved læ mærke – tog starten og herefter så de sig ikke tilbage. Stærkt af så ungt et team, og så i deres første SailGP sæson – der er mere i vente fra Erik Heil & Co.

Anden sejlads blev en walkover for de tre førende både, som havde et solidt forspring ned til nummer fire. Otte point skulle Frankrig elller Spanien hente, og selv om den franske båd gjorde hvad de kunne ved at vinde sejladsen, så får du altså ikke presset Slingsby eller Outteridge og Sehested ned på en sidsteplads, så med pænt point-overskud var de tre både – DEN – AUS og NZL klar til det der skulle vise sig at blive en historisk finale.

Payback time?
Nicolai Sehested & Co. havde luffet Tom Slingsby og Australien i startproceduren i femtesejlads, og om det var payback time skal vi ikke kunne sige, men rollerne var byttet om i finalesejladsen, hvor Sehested pludselig havde Slinsby som læ båd, og her var ingen nåde at hente. Den danske båd blev simpelthen holdt ude i startproceduren, og umiddelbart så det ud som om New Zealand med barselsvirkaren Outteridge kunne gøre som de ville.

To for tidligt i en finale!
Men, hvad der gik galt i timingen for dem skal vi lade være usagt, for både Australien og New Zealand missede timingen fuldstændig – altså ikke bare med et split-sekund, men var flere sekunder for tidligt over linjen, og med den danske båd sidst over, fik de to førnævnte en straf, som i SailGP sammenhæng betyder at de skal lade sig falde tilbage, i dette tilfælde bag den danske båd, som altså blev noteret for bedst-timing til linjen, som de krydsede lidt over et sekund efter ’skuddet’ lød.

Man kunne håbe på ’lad de sidste blive de første’ – men sådan skulle det ikke gå. I et tæt race, lykkedes det den rutinerede Tom Slingsby og hans crew at sejle fra Sehested & Co. Afgørelsen faldt i en meget tæt manøvre, som man fornemmede blev diskuteret i VAR-rummet. Sehested korrigerede lige kursen – ganske professionelt, så dommerne ikke var i tvivl om Slingsby var rigtig tæt på, men det P til AUS (penalty, red.) som den danske båd måske havde håbet på, kom aldrig på skærmen.

En førende Tom Slingsby på hjemmebanen i Sidney, med et team som endnu ikke har vundet en finale i sæson 4, blev for stor en mundfuld for det danske team.

Hvad Outteridge og NZL lavede må guderne vide. De fik starten serveret big time, men lykkedes ikke at tage imod den gave som 3-båds formater skaber, når de to andre ’slås’.

En flot flot dansk weekend i Sydney med en samlet andenplads, som bringer Sehested & Co. tilbage på den vigtige samlede tredjeplads, med fokus på Grand-finale i San Francisco hvor der sejles om 2 mio US$.

Jo, vi hører godt hvad Sehested siger og har fokus på – at vinde den sidste finale, men har man ikke vundet bare én finale inden, så skal der mere end almindeligt held til at tage den helt store gevinst, når og hvis, lejligheden byder sig.

Men bolden er rund, alt kan ske, hvor ville vi dog bare håbe at Sehested & Co. får lov til at løfte et rat, inden det forgyldte er på spild i San Francisco fra den 13. - 15. juli. 

Den samlede stilling efter Sydney - 8. ud af 13 events: 

stillingen efter sydney

Oplev den noget kaotiske start herunder:
Udvalgte artikler *