fbpx

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Related Articles: Sehested er tilbage - det samme er barselsvikaren Outteridge i Australien, hvor der ventes god luft
Inkluder i Newsletter: Nej

Efter en kortere barselsorlov var Nicolai Sehested tilbage på den danske båd, og teamet satte stort set ikke et forkert slag på vandet ud for Operahuset i Sydney – fører efter tre sejladser.

Der var lovet luft, og de 10 både var da også linet op med den lille vinge og forsejl, men der kom aldrig så meget som arrangørerne nok havde forudset, og der blev skiftet til større fok inden de næste sejaldser. Vi oplevede i hvert tilfælde en bane med store tryk-forskelle, hvor både havde svært ved at foile, mens andre nærmerede sig 35-40 knob!

Det vil alt andet lige øge chancen for at komme langt bagud, hvis man ikke er kniv-skarp, noget Nicolai Sehested i den grad beviste, som en af de efterhånden få rutinerede skippere tilbage i feltet.

Lidt nede i sækken i første sejlads, rundede det danske team sidste bundgate i høj fart, og sejlede uden om fire konkurrenter, og sikrede sig en eminent andenplads, som lagde grundlaget for en af de bedste dage i teamets SailGP historie.

Om det var kendskabet til den spektakulære bane, med en ø (Shark island, red.) placeret i midten af banen, skal vi ikke kunne sige, men Sehested er blandt de få skipper som har sejlet her i fire år. Det var lige præcis her teamet debuterede tilbage i 2019, inden pandemien satte en stopper for SailGP.

Stabilt med fremme
Med en tredje plads i dagens anden sejlads, for så at slutte af med endnu en anden, er det danske team placeret som nummer ét – á point med de lokale favoritter med Tom Slingsby, som viste lidt af den skræmmende styrke de tredobbelte vindere af SailGP ind imellem viser.

Slingsby har været ude med krabasken, og efterlyst bedre performance fra de mange unge skippere som er kommet til feltet, og den rutinerede australier efterlyser højere kvalitet, og savner modstand som virkelig viser de er klar til at tage over efter ’de store’ – en udtalelse som har sat sindene i kog, og skabt lidt røre i feltet – the show must go on...

day1 results
Udvalgte artikler *