fbpx

Sehested er tilbage - det samme er barselsvikaren Outteridge i Australien, hvor der ventes god luft

Inkluder i Newsletter: Nej

Der er jo nærmest et fødselsboom, blandt de 10 teams som deltager i årets SailGP serie.

Først var Tom Slingsby AUS på barsel – så Nicolai Sehested DEN, og nu melder Peter Burling NZL sig i rækken af skippere som naturligvis ønsker at deltage i familieforøgelsen.

Mens det var Jimmy Spithill der tog over fra Slingsby, så vil det endnu en gang være Nathan Outteridge som tager rattet efter Burling – Nathan, som også vikarierede for Nicolai Sehested der er tilbage i Australien – der hvor det hele begyndte for fire år siden.

"Det er fantastisk at være tilbage i Sydney. Det er en af verdens bedste sejldestinationer og en vigtig venue for vores hold," siger Sehested, der som nævnt vender tilbage efter barselsorlov under det seneste event i Abu Dhabi i januar.

"Vi har sejlet her flere gange end på nogen anden venue på SailGP-kalenderen, og efter et par events med lette vinde i Mellemøsten håber vi på nogle seje sejladsforhold, så vi kan ryste os løs og virkelig vise, hvad vi kan," tilføjer han.

Alle øjne på top tre
Den danske båd ligger i øjeblikket som nummer fire á point med USA på tredjepladsen, på den samlede rangliste - og teamet vil forsøge at lægge pres på top tre i Australien.

"Vi er sikre på, at vi er på rette vej. Vi fortsætter med at arbejde hårdt og fokuseret på et event ad gangen," forklarer Sehested, og fortsætter "Det er en lang sæson. Hvis vi var blevet tilbudt denne placering forud for sæsonen, ville vi have taget den, men det betyder ingenting, hvis vi ikke fortsætter fokuseret i de næste events"

Udfordringer på den sydlige halvkugle
Eventet i Australia betyder også den hidtil længste rejse i sæson fire - Sehested hævder, at tidsforskellen er noget, danskerne har haft svært ved tidligere.

"Det er altid en interessant tid på året, når vi når sæsonens afgørende fase. Det betyder længere rejser for de europæiske hold, jetlag og tidszoneforskelle, der skal tages højde for, plus nogle ret specielle forhold," udtaler Sehested i en pressemeddelelse, og fortsætter "Vi har nok ikke tilpasset os så godt, som vi gerne ville i tidligere sæsoner, men vi elsker at sejle i Sydney. Da vi debuterede her for fire år siden, havde vi mindre end 20 timers erfaring om bord på F50’eren. Optagelserne fra den gang ser ikke smukke ud, men vi vidste ikke rigtig, hvad vi kunne forvente. Vores mål var ikke at ende sidst og ikke ødelægge båden. Og det klarede vi!"

Han tilføjer: "I dag ved vi, at vi kan slå enhver båd i feltet og forvente gode resultater. Det er vilje bag det, vi arbejder på her. Størstedelen af vores hold forbliver uændret og er vokset sammen. Det skyldes også vores sponsor, der har holdt fast i os og været en fantastisk støtte i de seneste tre sæsoner."

Prognoserne lover god vind i Sydney
Danskerne har dog noget lokalkendskab at trække på i form af de australske sejlere Tom Johnson og Luke Payne samt træner Chris Nicholson, der oprindelig kommer fra nærliggende Lake Macquarie.

"Vi forventer nogle barske vindforhold denne weekend, hvilket jeg tror vil være en rigtig udfordring for feltet og en lakmusprøve for hvilke hold, der er værd at holde øje med i den sidste del af sæsonen," forklarer Sehested fra Australien, hvor fredagens trænings-sejlads forøvrigt blev aflyst pga. 'thunderstorms'!

"De seneste arrangementer i lettere vindforhold har givet nogle af de nyere hold en chance for nogle at lære tovværket at kende i rolige omgivelser, men Sydney er en helt anden størrelse. Jeg forventer nogle episke løb denne weekend. Vores mål er at komme ud og sikre, at vi er på podiet søndag aften."

KPMG Australia Sail Grand Prix finder sted lørdag/søndag – den 24.-25. februar. Sejladserne begynder kl. 06.00 dansk tid og kan følges live på TV2 Sporten eller TV Play.

Nattens pressemøde kan opleves herunder 
Udvalgte artikler *