fbpx

Nyt team - ny skipper - flere rokeringer, det minder om 'silly season'

Inkluder i Newsletter: Nej

Der har den seneste tid været stille omkring SailGP – men kun her på baadmagasinet.dk, for i dagligdagen er der virkelig sket ting og sager i den omrejsende SailGP-karavane.

I andre sportsgrene kalder man det ’silly-season’ – men her sker det uden for sæsonen, hvor der er tale om udskiftninger og rokeringer på flere teams.

Sløret er løftet om et nyt team til sæson 5, aflysning / flytning af New Zealand eventet, der er testet nye foils, og så er den store vinge tilbage i Dubai, jo - de har bestem ikke ligget på den lade side.

For lige at starte med det sidste, så er samtlige 29-meter vinger klar til Dubai, hvis forholdene tillader det. SailGPs vingedesignere har fundet årsagen til det fatale brud Team New Zealand oplevede i St. Tropez – hvert hold vil inden starten i Dubai blive orienteret om årsagen. Vi skal ikke kunne sig om pressen, og dermed dig som læser også får besked, men mon ikke der kommer en offciel medling? 

Nyt Amerikansk team
Jimmy Spithill er ude af Team USA. Teamet har fået nye ejere, og der 'bygges' nu et rent USA-team. Spithill bliver erstattet af Taylor Canfield, som dog kan få en svær start på den Amerikanske båd. Det Amerikanske team har nemlig i samme moment mistet et par nøglepersoner – blandt de mest vigtige er nok teamets wing-trimmer Paul Campbell-James. CJ har skiftet ’Stars and Stribes’ ud med 'Marble Leaf', og er nu om bord hos Team Canada – så det bliver altså et ikke-sammen-sejlet amerikansk team der stiller til start i Dubai. Det kan blive en svær start for et nyt hold og deres nye ejere.

Jimmy – over the hill
Jimmy Spithill har annonceret nyt team til sæson 5 – og det bliver støvlelandet Italien som den rutinerede skipper tørner ud for. Men inden, så skal Spithill lige vikariere for den førende båds skipper Tom Slingsby fra Australien, som bliver hjemme hos sin hustru der skal nedkomme med parrets første barn.

Vi tipper på en top-motiveret Spithill, som rigtig gerne vil vise at båden og teamet godt kan vinde – selv om det Australske team fører den samlede stilling, så har de ikke vundet et stævne i sæson 4 endnu.

Til sidst forlyder det, at man stadig arbejder på et New Zealand event, på samme tidspunkt som det oprindelig planlagte fra den 23. - 24. marts, men tiden for det lykkes er ved at rinde ud, så der kan dukke et hul op i kalenderen på et par måneder til foråret.

Men lige nu og her står den på Dubai, hvor der sejles lørdag søndag med start lokal tid kl. 14 CST, ifølge vores beregninger kl. 11 dansk tid.
Udvalgte artikler *