fbpx

Ainslie sejrer for andet stævne i træk - Sehested rejste sig ikke…

Inkluder i Newsletter: Ja

Inden weekendens stævne i Taranto i Italien havde vi stillet spørgsmålet om Sehested & Co. kunne rejse sig efter den enorme skuffelse det var at misse en oplagt finale i St. Tropez.

Det var vi overbevist om ville ske. Det danske team har vist rigtig gode takter og flot sejlads i sæson 4, og teamet lå da også – som så mange gange før, med i kampen om finalepladserne efter førstedagen.

Men i forfærdelige forhold og faktisk ingen vind gik det helt galt.

To sidstepladser i søndagens to sejladser betød ikke kun en tung syvende plads i Taranto, men også en plads ned i tabellen i den samlede stilling, og pludselig har det danske team ryggen mod muren.

Begge søndagens starter gik galt, og i tynd luft er det altså svært at komme tilbage. Som nævnt har det danske team vist gode takter når først de kommer afsted, men vi må også indrømme, at det stadig kniber med fast at være med fremme når 'skuddet lyder'.

I aftenens pressemeddelelse udtaler Nicolai Sehested; 'Det er utroligt frustrerende. Der er ikke meget, man kan sige om i dag. Vi sejlede ikke godt og havde ikke heldet med os, men vi er nødt til at sluge den og komme videre. Vi har en chance for at rette op på tingene om to uger i Cádiz. Det har som helhed været en fantastisk event for Rockwool med hundredvis af gæster, der hepper på os. Vi kan ikke takke dem nok for deres støtte. Vi er kede af, at vi ikke kunne levere en mere mindeværdig anden løbsdag for dem' - og Nicolai Sehested med 'vi er nødt til at samle os selv hurtigt op og komme videre for at holde os i topplaceringerne'.

 

Stor vinge!
I ovennævnte ingen luft, burde de ni både naturligvis have den helt store vinge på, men SailGP har ganske enkelt holdt dem i teltet, efter Team NZLs vingekollaps, hvor de bliver undersøgt for om der skulle være fejl på andre – det havde klædt bådene med noget mere vinge, på en dag som i hver anden kapsejlads-sammenhæng havde været aflyst.

Aflyst, det blev finalen – og stævnets vinder blev den britiske båd med Sir Ben Ainslie som virkelig ligner en der har fundet melodien.

Nu kan vi ikke alle SailGP regler her på redaktionen, men tidligere har det været sådan, at når først man havde startet en sejlads – i dette tilfælde finalen, og bådene havde rundet et mærke, så var det mærkerundingen der i tilfælde af afkortning afgjorde placeringen. I dette tilfælde ville USA have vundet, men sådan blev det altså ikke i dagens finale.

Det britiske team var det bedste i Taranto, så på den måde helt ok med stævnesejren, som er den anden i sæson 4, og Ainslie & Co. ligner for alvor nogle der vil blande sig i kampen om sæsonfinalen.

Det var fjerde finale for Tom Slingsby og AUS, uden en sejr, som helt sikkert nok skal komme, og så lykkedes det langt om længe Jimmy Spithill og USA at nå en finale – desværre for ham og teamet blev den aflyst…

skærmbillede 2023 09 24 kl. 16.49.11
Bemærk hovedtribunen i Taranto var halvtom søndag, og endnu mere tom ved lørdagens sejladser, hvor vejret tilgengæld heller ikke var godt, set med Italienske briller - men har SailGP mon svært ved at sælge billetter? Umiddelbart kunne det se sådan ud.

 


Galleri
Udvalgte artikler *