fbpx

Dramatisk førstedag i Taranto - opdateret med 'Highlights' video

Related Articles: Godtgørelse til NZL - og så var showsejlads millimeter fra at gå galt - se video
Inkluder i Newsletter: Nej

Der var den lovede luft i Taranto, hvor førstedagen bød på dramatik, som medførte havari, og desværre meldes der også om en sejler skadet...

Tyskerne, som det nyeste Team i flåden, havde sit at kæmpe med, og det gik galt for dem da de smadrede deres foil i en bomning, og måtte udgå i dagens første sejlads.

img 3955
Den tyske båd uden styrbord foil, som blev smadret i en bomning. Resterne / stumpen ses under båden nede i venstre hjørne.
Se også billedet i galleriet.

Amerikansk nosedive
I dagens tredje sejlads gik det galt for Jimmy Spithill og hans Team USA – et ’nosedive’ stoppede båden brat, og Hans Henken - teamets flight controller skulle være kommet til skade. De første oplysninger går på at han mistede bevistheden, og var besvimet. Her ved redaktionens afslutning kender vi ikke til sejlerens tilstand, ifølge omtale på de sociale platforme, så skulle sejlerne være bragt på hospitalet for kontrol - heldigvis i vågen tilstand.

OPDATERET, søndag kl. 10:00
Taylor Canfield vil træde ind som 'reserve' / erstatning for Hans Henken, som stadig er indlagt, men meldes heldigvis i god bedring efter gårsdagens kollaps.

Fra Zero til Hero
Vi har set - og skrevet det før. Det danske team lavede – ja skal vi kalde det, en meget forsigtig start i dagens første sejlads, kom sidst over linjen, men fik den vekslet til en sjetteplads. Bedre start i dagens anden, som resulterede i enabsolut brugbar tredjeplads, for så at slutte dagen af med en eminent flot start, som medførte en lige så flot førsteplads i tredjesejlads, og Sehested & Co. er absolut med i kampen om en finaleplads søndag eftermiddag.

Med NZL ude på grund af manglende vinge, et tysk team uden styrbord foil, og et amerikansk team med en skadet sejler, ja så var det noget af et amputeret felt på syv både der sluttede dagen i Taranto.

Søndag loves der noget mindre luft, mon ikke Nicolai Sehested ønsker revanche for St. Tropez, og napper en af de tre pladser som lige nu indtages af FRA – GBR og AUS, selv om de to sidstnævnte ser ud til at være stukket lidt.

Stillingen efter lørdagens sejladser i Taranto:

skærmbillede 2023 09 23 kl. 15.49.40

 

SailGP kalder det Highlights...


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *