fbpx

Godtgørelse til NZL - og så var showsejlads millimeter fra at gå galt - se video

Related Articles: Kan Sehested & Co. rejse sig?
Inkluder i Newsletter: Ja

Efter gårsdagens træningsejladser, som AUS og Tom Slingsby for øvrigt vandt, var det nær gået galt.

De enkelte teams bliver altid trukket til og fra havn, samt præsenteret foran publikum, hvor de af teamets enorme RIB trækkes forbi i høj fart – i Taranto, gennem et ganske smalt stræde, som det fremgår af nedenstående video.

Men fredag var det nær gået helt galt for Slingsby & Co. - der er altså her kun tale om brøkdele af sekunder før båden kæntre!

Der findes flere videoer af hændelsen på de sociale platforme, der viser episoden, som kunne have kostet AUS deres deltagelse i Taranto – en katastrofe for de tre-dobbelte vindere af den samlede serie, som også fører den samlede serie her i sæson 4, men – de slap med skrækken! Tænk hvis både NZL og AUS havde misset Taranto...

Sehested & Co. fortsætter de gode takter, og sluttede som nummer tre efter fredagens trænings-sejladser, efter serien 4-3-4. 

Der loves rigtig god luft i dag, så der venter nogle action-prægede sejladser - følg med når TV2 sport sender fra kl. 13:30

Godtgørelse til NZL
Fredag blev det så også afgjort at Peter Burling og hans NZL team vil få en point-godtgørelse for deres manglende deltagelse denne weekend. Efter teamets vingekollaps i St. Tropez er det ikke lykkedes at få en reserve-vinge/mast frem i tide, og teamet må derfor sidder over. Normalt gives der ikke godtgørelse som vi kender det fra traditionel kapsejlads, men i SailGP – hvor kun én mand bestemmer, er det nemmere at lave om på gældende regler, og efter at have været i dialog med de øvrige teams, har man besluttet at Team NZL tildeles fem point - uden at sejle.

Se episoden hvor det nær går galt for AUS og Tom Slingsby herunder:

 

En måske endnu bedre video af episoden finder du på Facebooksiden SailGP Fans, hvor 'Made in Taranto' har lagt dette video klip op. (eksternt link til FB, red.)

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *