fbpx

La Boulangerie Mini Transat: Alene over Atlanten i foilende både på 6,5 meter

Inkluder i Newsletter: Ja

Det sker kun hvert andet år, og er en stor begivenhed indenfor offshore-sejlads: Mini Transat er lige startet. Som navnet antyder, en det tale om en transatlantisk sejlads for meget små både. Man sejler alene, og bådene er 6,5 meter lange. Der er to klasser: Standardiserede både (”serie”) og både som kan designes og bygges frit indenfor nogle ganske få begrænsninger (”Prototype”).

Eksperimentelle både
Mini-klassen er kendt for at være de første med ny teknologi og nye design-fif, og begyndte med scow-stævn og foils længe inden andre i sejlsporten gjorde det. Samtidig er det stærke begrænsinger når det gælder teknologi rettet mod navigation og kommunikation: Ingen kortplotter, ingen satellitforbindelse, ingen hjælp udefra.

yysw439484

Første etape til Kanariøerne
Deltagerlisten er begrænset til 90 både, og årets start fra Les Sables d’Olonne var fastsat til forrige søndag. Men ustabile vejrforhold medførte at den blev udsat til mandag 26. Nu er feltet så på vej mod Santa Cruz de La Palma på de kanariske øer. Distancen er 1.350 sømil – det er første etape af i alt to. Den endelige mållinje ligger i Karibien, nærmere bestemt Guadeloupe.

Let vind bliver stærkere
Så langt har det været ret lette vindforhold, hvilket favoriserer deltagere med traditionelle både – spids stævn og ingen foils. Men så snart vinden bliver stærkere, hvilket forventes at ske meget snart, når sejlerne når den portugisiske kyst, så vil de foilende både med scow-stævn formentlig trække fra. Forventet sejltid for de hurtigste er 9-10 døgn.

Du kan se det hele udfolde sig på tracking her

Video-reportage fra starten her:

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *