fbpx

Rekordforsøg: Vil krydse Atlanten i en meter lang båd

Inkluder i Newsletter: Ja

En af de mere mærkværdige aktiviteter man kan engagere sig i som sejler, er at krydse Atlanten i den mindst mulige båd. Mange har presset citronen hårdt, inklusive den svenske legende Sven Yrvind. Men den stående rekord er faktisk 30 år gammel. I 1993 sejlede amerikanske Hugo Vihlen fra New Foundland til Cornwall i England – 1.900 sømil – i en båd på lidt mere end fem fod (1,5 meter).

edyysw358933
Big C har ikke noget storsejl, men to forsejl på rulle. Båden kan ikke krydse.

Kan ikke blive mindre
Den rekord har engelske Andrew Bedwell nu tænkt sig at slå. Hans båd er lige akkurat en meter lang, og han siger selv at det ikke vil være muligt at komme længere ned i størrelse. Hvis du tænker at man ikke en gang kan købe en gummibåd til børn i den størrelse, så har du ret – men båden er faktisk designet af en superhelt i miljøet for den type sejlads, Tom NcNally. Han har selv krydset Atlanten flere gange i bitte små fartøjer, og Bedwell er hellere ikke nogen novice: Han har krydset Atlanten i en 23 fods båd, og sejlet rundt om de britiske øer, samt rundt Island og forbi Grønland i en Mini Transat.

Regner med 60 døgn
Bedwell vil sejle nøjagtig samme rute som rekordholderen, Hugo Vihlen, det vil sige fra St. Johns, Newfoundland til Lizard Point i Cornwall. Bedwell regner med at bruge cirka 90 døgn, og vil leve af en slags blanding af tørret kød og rosiner, som skal ligge i små pontoner på siden af båden. Der er ikke plads til at rette benene ud, og vandbeholdningen er på fem liter. En manuelt betjent watermaker skal sørge for det løbende forbrug, og toilettet er en spand. I dårlig vejr kan han klappe de små sejl sammen, lukke lugen, og sidde inde i sin lille satellit indtil vejret bliver bedre.

Flere længere prøvesejladser er planlagt til sommer, og datoen for selve rekordforsøget er endnu ikke fastlagt.

Du kan møde den meget mærkelige mand her:

Og hvis du vil se båden sejle, er der et klip fra en prøvesejlads her:









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *