fbpx

Golden Globe Race: Kvindelig sejler ud-bygger føring med 200 år gamle vejrdata

Related Articles: Golden Globe Race: Curwen fører med 900 sømil - se video
Inkluder i Newsletter: Ja

Førende Kirsten Neuschäfer har krydset sit eget spor i det sydlige Atlanterhav, og har dermed sejlet jorden rundt – alene og nonstop. Men endnu større end glæden ved det, er formentlig visheden om at hun ligger først i Golden Globe Race. Og ikke nok med det: Hun har nu udbygget sin føring ganske betragtelig.

"Like it’s 1968"
Nu er mottoet for Golden Globe Race ”Sailing like it’s 1968”, og det betyder ingen vejrdata fra satellit. Routingen er baseret på sparsomme advarsler over en oldnordisk SSB radio, og hvad man ellers kan læse sig til i gamle bøger.

Optegnelser fra klipperskibe
Neuschäfer rundede Kap Horn 16. februar, ca. 300 sømil foran nummer to, Abhilash Tomy. Hun vidste at hendes vejvalg op igennem Atlanten ville være afgørende for at sikre hende sejren. Og nu viser det sig at hun har lagt en virkelig god strategi – baseret på 200 år gamle optegnelser fra de klipperskibe.

Sejlede mod øst
Samtidig har hun nok haft fordel af at have sejlet meget ved Kap Horn tidligere, som professionel skipper på ekspeditioner. Hun valgte en langt mere østlig rute end sin modstander, og nu ser det ud til at hun stort set kan fordoble føringen. De næste døgn kan hun sejle mod nord i fin vind og på en åben vinkel, mens Abhilash Tomy, som ligger inde ved den sydamerikanske kyst, må krydse.
Kirsten Neuschäfer er dog langt fra sikker på sejren: Forude venter stillebæltet, og derefter et meget langt kryds mod mål – hvor indiske Tomy har en fordel, med en båd som er hurtigere på kryds.

map ggr

Det viste sig at være et godt skaktræk, at holde mod øst.

Flere har Kap Horn foran sig
Længere bag, men også i Atlanterhavet, finder vi Michael Guggenberger på en tredje plads. Ian Herbert Jones har stadig det frygtede Kap Horn foran sig. Det samme gælder de to der sejler udenfor konkurrence, Simon Curwen og Jeremy Bagshaw.

10 sejlere er så langt udgået af Golden Globe Race 2022/23.

Kirsten Neuschäfer er i øvrigt i færd med at blive en rigtig internet-darling. Her kan du se en hyldestvideo, med en sang indspillet til hendes ære:
Udvalgte artikler *