fbpx

Hvorfor sejle singlehand?

Inkluder i Newsletter: Ja

Nu kan du tilmelde dig til Danmark Rundt Singlehand, men hvorfor skal man dog det? Det spørger singlehandsejler Anders Johansen om – han har selv sejlet Danmark Rundt solo nogle gange.

– Danmark Rundt Singlehand Inshore er en stor udfordring -og en stor oplevelse. Jeg gennemførte sejladsen i 2016 i min 25 år gamle, men velholdte og trimmede Dehler 36db. Jeg havde ikke tidligere sejlet 650 sømil på en uge, alene. Hvem ved om man overhovedet kan? kan båden holde til det? hvad med søvnen? Bliver man ensom undervejs? Er det farligt? Siger konen (eller manden) nej?
Alle de spørgsmål har Anders Johansen stillet sig selv mange gange, men som i så mange andre af livets store spørgsmål er svaret forberedelse og planlægning.

– Jeg fik splittet båden ad og udskiftet mange slidte dele til nyt. VHF med DSC og AIS-transponder blev installeret, og alt i alt fik jeg en mere sikker båd ud af det. Det lykkes mig at komme godt rundt om det hele – endda i en god tid, fortæller Anders Johansen.

Anders vil altid huske sejladsen for de lange stræk, spændingen, naturoplevelsen, trætheden og ikke mindst kammeratskabet og sammenholdet mellem sejlerne.
– Jeg vil gerne opfordre interesserede til at melde sig til Danmark Rundt Singlehand inshore og få gang i planlægningen. Der er vennegaranti og en stor oplevelse i vente. Vi er hinandens støtter og nærmeste sikkerhedsberedskab, forklarer han.
– Festen bagefter var også helt ok, men regn med at der går nogle dage efter sejladsen før du er helt udhvilet ...

I 2018 var han klar igen til Danmark Rundt Singlehand Offshore, som han gennemførte som en slags testsejlads temmelig alene. De to øvrige deltagere meldte fra, da den ene ikke kunne nå at blive færdig med båden, og den anden ødelagde autopiloten, og sluttede i Grenå. Dermed var der kun en deltager tilbage, nemlig Anders Johansen i sin Dehler 37db.
– Danmark Rundt Singlehand Offshore, ja, det er en helt anden historie og udfordring, griner Anders.

Ny fræk fransk båd
I år deltager Anders Johansen ikke i Danmark Rundt Singlehand Inshore, da Dehleren er solgt, og en ny båd er bestilt. Og det er ikke en hvilken som helst båd Anders skal have.
Det franske værft JPK i Bretagne arbejder i øjeblikket på en ny båd, JPK 10.30, hvor fokus er på brug i offshore regattaer, single- og twohand-optimeret tilpasning, høj ydeevne, men stadig velegnet til tursejlads. Og til trods for fokus på kapsejlads, er den også familievenlig.

Anders er nummer 12 i rækken af bestillere, derfor er hans nye båd ikke klar før foråret 2020.
– Jeg glæder mig til 2020, hvor jeg skal sejle Danmark Rundt Singlehand Offshore i den. Jeg får lige et par måneder til at få installeret alt muligt elektronisk grej og alt det andet, og så skal jeg lige lære den at kende og lære at sejle den optimalt, slutter han.

Du kan tilmelde dig sejladsen Danmark Rundt Singlehand Inshore 2019 her.
Sejladsen starter og slutter i Assens. Starten går den 28. juni 2019.
Vi ved at det tyske magasin Yacht bringer en omtale af sejladsen idag eller i morgen, så det er med at komme til fadet, før der er udsolgt. Der er indtil nu 20 tilmeldte, der er ialt 50 pladser.

Til inspiration kan du læse en beretning med fotos og videoklip om Danmark Rundt Singlehand både inshore og offshore sejladsen på Anders facebookside DEHLfin Danmark Rundt Singlehand.