fbpx

Sejlerlandsholdet på vej til Mallorca - men ser også frem mod 'Hyeres'

Inkluder i Newsletter: Nej

Verdens største regatta for de olympiske klasser, Princesa Sofia Trophy afholdes på Palma Bugten. 24 danske sejlere i syv klasser vil være klar på startlinjen den 1. april.

Danske OL-sejlere har kvalificeret sig i fem af de 10 olympiske klasser - i 49er, 49erFX, ILCA6, ILCA7 og IQFoil mænd, og dermed indgår stævnet i Palma i sejlernes forberedelser til de Olympiske Lege i Paris (sejles i Marseille, red.) til sommer, hvor Bådmagasinet naturligvis vil være på plads. 

Nu hvor de nationale OL-udtagelser er overstået i de fem klasser, giver stævnet i Palma en mulighed for at sejle med det primære mål at opnå den bedst mulige placering - forsøge at nå Medal Race i stævnet, og kæmpe om topplaceringer. Felterne i alle klasser bliver store med mange nationer, og derfor ligner det naturligvis ikke OL-stævnet, hvor der kun er én besætning per nation, men det giver værdifuld træning teknisk og taktisk. Der er dog ikke tilmeldt nogen danske Formula Kite mænd & kvinder til Princesa Sofia Cup på Mallorca. Dette ville have være deres sidste chance for træning i et stort stævne inden Last Chance Regatta og mulig kvalifikation. 

Selvom OL-udtagelsen er afsluttet stiller mange af de øvrige besætninger også op i stævnet, som giver point til verdensranglisten. Mange af disse sejlere vil nu også have ”sigtekornet” rettet ind mod OL 2028 i stedet, ligesom de måske også gerne vil forsøge at slå dem der har kvalificeret sig. 

Et andet vigtigt element er naturligvis, at de udtagne besætninger fortsat har brug for gode træningspartnere de næste måneder frem til OL, og derfor er det afgørende, at de øvrige besætninger fastholder intensiteten og samarbejdet.

'Last Chance Regatta'
Der deltager også danske sejlere i to klasser, som endnu ikke er OL-kvalificeret, Nacra 17 samt IQFoil kvinder. Det bliver deres sidste store stævne inden de senere i april får endnu en mulighed for at sikre sig OL-billetten ved Last Chance Regatta i forbindelse med French Olympic Week i Hyreres, Frankrig den 20.-27. april, hvor der sejles om de sidste tre nationspladser i deres klasser.

Stævnet i Hyeres er i år blevet opdelt i to felter – ét for alle de nationer som har kvalificeret sig ”Qualified Nations” (QN) – ét for de nationer som endnu ikke er OL-kvalificeret ”Last Chance Regatta” (LCR), og hvor der altså er tre pladser at kæmpe om i Nacra 17 og IQFoil. I feltet for ”Qualified Nations” er der sat begrænsning på 2 per nation, hvilket kommer til at betyde, at felterne bliver mindre end normalt.

Sportschef Thomas Jacobsen siger om French Olympic Regatta.

”Det er planen, at alle de fem kvalificerede klasser deltager i Hyeres.

For de kvalificerede sejlere kommer vi til at prioritere at få sejlet kapsejlads i små felter, og derfor passer det godt ind i vores forberedelser, at felterne i Hyeres bliver mindre end normalt.

Mine forventninger til kvalifikation er, at Nacra 17 og IQFoil er de eneste realistiske af de resterende klasser.”

Hvis Nacra 17 og IQFoil kvinder kvalificerer sig ved Last Chance Regatta, vil dansk sejlsport stille med besætninger i syv ud af 10 besætninger ved OL til sommer. Som status er lige nu, er Anne-Marie Rindom den eneste klare medaljekandidat.

Forårets store stævner i Palma og Hyeres kan give et fingerpeg om, hvorvidt andre besætninger kan præstere top-10 placeringer og blive medaljepotentielle.

Link til Princesa Sofia Cup deltagerlisterne 
Udvalgte artikler *