fbpx

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

Related Articles: Den førende båd i ”nødhavn”, Nu rammer uheldene i verdens vildeste Ultim race, Verdens vildeste solosejlads starter i dag - se live fra starten søndag kl. 13:30
Inkluder i Newsletter: Nej

Charles Chaudrelier i Maxi Edmond de Rothschild har genoptaget sejladsen. Det har kostet 33% af forspringet til båden på 2. pladsen, der nu er ”kun” er dage efter. De sidste 1189 sømil ser udfordrende ud. 

Efter at have ligget i læ for stormen på Azorerne siden onsdag er løbets førende båd og skipper nu i gang igen lørdag middag. Angiveligt betyder det at Charles Caudrelier i Maxi Edmond de Rothschild kan at krydse mållinjen i tidsrummet mellem mandag middag og tirsdag middag, forlyder det ifølge løbsledelsen.

Thomas Coville (2. pladsen, red.) fortsætter sin opstigning i Nordatlanten, og Armel Le Cléac'h (3. pladsen, red.) krydsede ækvator i går. Anthony Marchand (4. pladsen, red.) og Éric Péron (5. pladsen, red.) bevæger sig hurtigt nordover og ligger ud for den argentinske kyst. 

Forspringet er skrumpet fra 2300 sømil i onsdags til 1400 sømil i dag. Thomas Coville på 2. pladsen har de seneste 24 timer sejlet 703 sømil og logger i skrivede stund 30,7 knob. Med andre ord skal Charles Chaudrelier fortsat undgå uheld på de sidste 1189 sømil, hvis han skal nå i mål som vinder. 

Først udfordring er at han forlader Azorerne, med en lunefuld vejrudsigt. På den direkte rute er der stadig 1.189 sømil tilbage for Maxi Edmond de Rothschild. Og på trods af ventetiden ser forholdene udfordrende ud. "Det er stadig ret hårdt at nå Brest med 25 til 30 knob vind, vindstød op til 30 til 35 knob og 6 til 7 meter bølger i Biscayabugten,” hedder det i en pressemeddelelse fra Gitana holdet der stå bag Maxi Edmond de Rothschild og Charles Chaudrelier. 
Udvalgte artikler *