fbpx

Rindom skal forsvare sin OL-guldmedalje til sommer - Johan Schubert er også klar til Marseille

Inkluder i Newsletter: Ja

Anne-Marie Rindom blev bedst placerede dansker ved EM i Grækenland i ILCA 6 og vinder dermed den danske udtagelse sikkert. Den danske deltager i ILCA 7 er også fundet

VM guldmedaljen i januar gav Anne-Marie Rindom det bedst mulige afsæt for at vinde den danske OL-udtagelse i ILCA 6, som blev endelig afgjort ved EM i Grækenland.

OL-pladsen kom aldrig i fare for Anne-Marie, som kvalificerede sig til medal race, stadig med chance for at nå en medalje. Men en 10.- og sidsteplads i medal race betød, at hun sluttede på en samlet 9.-plads ved EM. Men OL-udtagelsen var vundet.

Anne-Marie skal dermed deltage i OL for fjerde gang, hvor hun indtil nu har vundet to OL-medaljer, bronze i Rio 2016 og guld i Tokyo 2021. Nu får hun 5 måneder til at forberede sit forsvar af OL-guldet. Vinder hun sin tredje OL-medalje, vil hun være den bedste kvindelige danske atlet nogensinde ved De Olympiske Lege, ligesom hun kommer helt i top i OL-sammenhæng blandt danske sejlere sammen med Paul Elvstrøm og Jesper Bank.

Anna Munch sluttede på en 24.-plads efter, at hun fik en dårlig start på stævnet med blandt andet en 44.-plads og en diskvalifikation (UFD) for en for tidlig start. I slutningen af serien sejlede hun langt bedre og lavede en flot serie på 2-6-6, men sluttede desværre stævnet af med en 28.-plads. Det bliver spændende at følge Anna frem mod OL 2028 i Los Angeles, hvor der er gode chancer for at se hende i toppen af ILCA 6 klassen med mulighed for topplaceringer ved både VM, EM og ikke mindst OL.

Helena Wolff sejlede også med i Gold Fleet og blev samlet nr. 43, mens den sidste danske deltager i ILCA 6 sejlede Silver Fleet og blev samlet nr. 71.

 OL-kvalifikation i ILCA 7 mænd
Johan Schubert – som blev nr. 25 ved VM i januar – blev også bedste dansker ved EM i Grækenland. Da OL-pladsen blev sikret ved VM i januar, var EM alene et spørgsmål om, hvem blandt de danske mænd som skulle repræsentere Danmark ved OL i ILCA 7.

Johan Schubert blev nr. 3 i Silver Fleet og samlet nr. 49 og har dermed sikret sig OL-deltagelsen til sommer.

De øvrige danske mænd placerede sig således ved EM-et: nr. 63 Kenneth Frederiksen, nr. 91 Andreas Krabbe-Christensen og nr. 92 Nicolaj Borch.

Slutresultaterne kan ses via linket her
Udvalgte artikler *