fbpx

Den førende båd i ”nødhavn”

Related Articles: Første både forventes i mål i denne uge, Nu rammer uheldene i verdens vildeste Ultim race, Verdens vildeste solosejlads starter i dag - se live fra starten søndag kl. 13:30
Inkluder i Newsletter: Nej

Så gik den ikke længere. Den førende båd i Arkea Ultim Challenge har søgt læ for et nyt lavtryk i Biscayen.    

Med 1200 sømil til mål blev det for første gang den førende båds tur til at søge nødhavn i sejladsen Arkema Ultim Challenge. Maxi Edmond de Rothschild med Charles Chaudrellier som skipper ligger lige nu i læ mellem de små øer Faial og Pico i Azorerne.

Mere præcis har holdet valgt at ligge båden uden for havnen ved byen Horta på Faial. Chaudrellier har fået medlemmer fra sit shore crew om bord. De passer båden og foretager mindre reparationer 
og har frisk mad med om bord til skipper, der nu har været tæt på 45 døgn på havet. 

Minimum 24 timers stop
Stoppet, der i følge reglerne skal vare minimum 24 timer, er ikke foretaget på grund af skader eller andre problemer hos båd eller skipper. Holdet har valgt at tage denne ”time out” for netop at undgå skader. For forude venter den berygtede Biscaybugt og indtil flere lavtryk der kan gøre sejlads i selv en 30 meter lang og 20 meter bred trimaran yderst vanskelig. Der er således varslet middelvinde på 40 knob og vindstød på 50. På Biscayen betyder det samtidig bølger på 8 – 9 meters højde. 

Forventet målgang…
Når man samtidig har et forspring til løbets nummer to på over 2000 sømil giver det god mening at forsøge at minimere risici mest muligt. Chaudrellier kan tidligt starte torsdag morgen 06:04, men om der sker præcis på tidspunkt, er endnu ikke sikkert. Det handler nu om at lave en routing der kan bringe båd og skipper til Brest efter det omtalte lavtryk - men det næste forventes at ramme. Lige nu ligner det, ifølge holdet, målgang for Maxi Edmond de Rothchildnatten mellem lørdag og søndag. 

Vi får at se og det holder vand. 

(Desværre har hverken holdet eller sejladsen frigivet billeder fra Horta)
Udvalgte artikler *