fbpx

Verdens vildeste solosejlads starter i dag - se live fra starten søndag kl. 13:30

Inkluder i Newsletter: Nej

Så er det i dag kl. 13.30, at verdens vildeste solo-kapsejlads stater. Det sker når de seks franske stjerne-skippere sætter ud fra Brest på Arkea Ultim Challenge. De sejler i hver deres monster-trimaran med længde på ca. 32 m og bredder på ca. 23. Ruten er simpel - jorden rundt. Du kan følge dock out og start fra kl. 12.55 på Youtube. 

Starten går ud for Brest i dag søndag den 7. januar kl. 15.30. Det er første gang, der bliver sejlet singlehand-kapsejlads jorden rundt i de kæmpestore trimaraner. Vi fik en mindre forsmag på, hvad der er i vente under 2023 udgaven af Transat Jaques Vabre, TJV, der dog er en 2Star-sejlads. 

Det bliver markant anderledes på Arkea Ultim Challenge. Her vil det handle om hvilke skippere der er bedst til at dossere presset på dem selv og deres både. 

På TJV var der close race mellem de førende 4 både cirka 2/3 af ruten fra Frankrig til Caribien, inden det endte i en duel mellem Francois Gabart og Co-skipper Tom Laperche i båden SVR-Lazartigue og Armel Le Cleac’h og co-skipper Sebastien Josse i båden Banque Populaire XI. Det blev som sidstnævnte der vandt TJV. 

Disse to både er forhåndsfavoritter, men meget skal gå godt for at komme jorden rundt uden uheld. Det er derfor en afgørende parameter for skipperne at holde sig selv og deres både skadesfri. 

Her er skipperne
De seks deltagere er: Armel Le Cleac’H Banque Popularie XI, Thomas Coville Sodebo Ultim 3, Eric Peron Ultim Adagio, Anthony Marchand Actual Ultim 3, Tom Laperche SVR-Lazartigue og endelig Charles Chaudrelier I Maxi Edmond de Rothschild. 

Rekorden forbedret med 230 døgn
Rekorden for sejladsen har udviklet sig gennem tiden. Det startede med en rekord til argentineren Vito Dumas. Det var i 1943, hvor det tog 272 dage. Den stående rekord tilhører Francois Gabart, med tilnavnet sejlsportens Mozart. Den blev sat i 2017 hvor franskmanden blæste jorden rundt på 42 døgn.   

Dock out og start kan følges live fra kl. 12.55 på eventets Youtube kanal, som du - som læser af Bådmagasinet, også lige får serveret herunder:
Seneste nyheder

Branchenyt

Melges - nu også som RIB

Kapsejlads

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

SailGP

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Udvalgte artikler *