fbpx

Svær start for Danmark

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter en start, hvor Danmark blev klemt ved luv mærke af Ian Williams havde det danske team med Claus Høj-Jensen ved roret svært ved at komme tilbage i dagens sejlads - nummer et ud af fire.

Det var en noget udfordrende løjt-vejrs-sejlads, og Danmark blev efter starten tvundet ud på højre-siden, som egentlig skulle vise sig at være den rigtige - senere i sejladsen.

De to hold som kom fra 1/8-dels finalerne, Frankrig og Malyasia (Malyasia helt tilbage fra 1/32-dels finalen, red.) startede midt på den korte linje, og med fart i båden holdt de på ud på venstre side, mens Danmark kort tid efter start blev tunget til at slå over på højre - der skulle ikke gå længe for Storbritannien fulgte efter, men det var som om trykket aldrig kom rigtig igennem på denne side, og Danmark havde svært ved af følge Briterne.

Resten af sejladsen var op ad bakke, det kunne se ud som om der manglede fart i den danske båd, både på kryds og læns. Det at Frankrig og Malaysia, og at Ian Williams tidligere har sejlet RC 44 som bådene oprindelig er døbt før SSL 47, har måske haft større indflydelse på boathandlingen end man skulle tro.

Ønskede sig mellemluft
Inden Danmark smuttede af sted til Gran Canaria, talte vi her på Bådmagasinet med Claus Høj-Jensen, og ønsket fra hans side, var mellemluft i første sejlads. Lige præcis løjt vejr - eller modsat rockerluft, ville ikke være sjovt at starte i, da det kræver ekstraordinært godt kendskab til båden, som Danmark ikke tidligere har været om bord i - det blev desværre løjt, og Høj-Jensen kan have haft ret i sin spådom.

Chris Poole, nummer ét på Match Race verdensrangliste var i studiet, da USA blev slået ud af 1/8-dels finalen var selv overbevist om mere tid i båden havde gjort en forskel for amerikanerne. 

Lang vej endnu
4-3-2-1 point fordelt i dag, intet er afgjort - der er en ny sejlads i morgen - en onsdag, og den der tæller dobbelt torsdag. Husk, du får linket til tirsdagens sejlads serveret her på Bådmagasinet i morgen, stay tuned.
Udvalgte artikler *