fbpx

Vegvisir Race 2024: Runder Hallands Väderö

Inkluder i Newsletter: Ja

Vegvisir Race Nyborg byder i 2024 på tre nye baner. Som noget helt nyt går den længste bane mod nordøst om inkluderer blandt andet Isefjorden og en runding af Hallands Väderö. 

Der bliver også i 2024 tre baner på Vegvisir Race. Distancerne lyder på 85, 151 og 238 sømil. De to korte baner er åbne for både single- og doublehand, mens den lange er udelukkende for doublehanded deltagelse. Alle tre baner inkluderer i 2024 undersejling af Storebæltsbroen. 

Og belært af erfaringerne fra årets udgave at Danmarks mest udfordrede distancekapsejlads har man valgt at eliminere sejlads på Femern Bælt fuldstæning på grund af de mange restriktioner som arbejdet med Femern Forbindelsen afstedkommer. 

  • Selvom vi tager Østersøen ud har vi stadig Danmarks mest udfordrende distancekapsejlads. Alle baner byder på Vegvisir-kombinationen af meget udfordrede navigation og lange åbne stræk hvor sejlerne kan give bådene max gaz. For første gang går den lange bane mod nordøst og det har vi store forventninger til. Både mærkerundingen i Isefjorden og rundingen af det forrevne klippeskær der udgør Hallands Väderö vil blive udfordrende for deltagerne på den lange bane, siger Morten Brandt fra Vegvisir Race-ledelsen. 

Salget til Vegvisir Race starter på Black Friday hvor der vil være særlige tilbud på Early Bird billetterne i en begrænset periode. 

Her er banerne 

85 sømil: 
Nyborg, Romsø om styrbord, E25A Red Lateral bøje om styrbord, Omø Sund (Agersø om bagbord), Vejrø om styrbord, Cardinal bøje Omø Stålgrund om styrbord, Nyborg

152 sømil:
Nyborg, Romsø om styrbord, E25A Red Lateral bøje om styrbord, Femø om styrbord, Fejø om styrbord, Rågø om bagbord, Lange om styrbord, Marstal om bagbord, Rudkøbing Løbet, Nyborg.  

238 sømil: 
Nyborg, Romsø om styrbord, Snekkeløbet, Hundested om bagbord, kompasafmærkning nord for Orø, Hundested om styrbord, Hallands Väderö om bagbord, Snekkeløbet, Romsø om styrbord, Nyborg. 

Se baneskitser i galleriet herunder. 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *