fbpx

Mini Transat 2023 forbi: Her er vinderne

Inkluder i Newsletter: Ja

Mens de sidste efternølere nærmer sig Guadeloupe, er festen i fuld gang i Race Village, og vinderne er kåret og fejret.

I Proto-klassen, for de eksperimentelle både, blev det Federico Waksman fra Uruguay som kunne løfte pokalen. Han måtte vente nogle nervepirrende timer efter at han kom i mål, eftersom han var havde et tab fra første etape til de kanariske øer – men hans konkurrenter viste sig at være tilstrækkelig langt efter. Nummer to blev netop vinderen fra første etape, Carlos Manera Pascual. 13 døgn, 5 timer og 32 minutter brugte Waksman i sin lille båd, godt og vel otte timer mindre end Pascual.

yysw446807
Waksman fortæller at han følte sig i totalt flow, og at det hele gik hans vej.

Italiensk sejr i Serie-klassen
I Serie-klassen, for serieproducerede både, blev det italienske Luca Rosetti som løb med sejren. Han kom ind efter 14 døgn, 12 timer og 6 minutter, ca fire timer før nummer to, franske Hugues De Premare.

yysw446975
Luca Rosetti har øjnene rettet mod Class 40 – faktisk er han allerede i gang.

Næste skridt: Class 40
Begge vindere kan nu se lyst på fremtiden: I det internationale (okay, mest franske) offshore-miljø er Mini Transat en rugekasse for fremtidens stjerner, primært i Class 40 og IMOCA. Og begge vindere har netop ambitioner og drømme i den retning. Sejladsen har budt på ustabil passatvind og det har dermed været et større taktisk spil, med større muligheder og risici, end hvis det havde været et dragrace i stabil, frisk vind agtenfor tværs hele vejen.

Bliver du den første?
Mini Transat arrangeres hvert andet år, så næste gang der er en chance, er 2025. Ingen danske sejlere har endnu deltaget, så vil du være den første, kan du nå at være klar til start om knapt to år, hvis du går i gang nu...

Appetitvækker her:

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *