fbpx

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Inkluder i Newsletter: Nej

I denne weekend afholder Sønderborg Yacht Club årets største DS Danmarksmesterskab for klassebåde i Danmark, J/70. I skrivende stund er der 37 både tilmeldt, hvoraf mere end 30 af bådene er her hjemmefra.

Og det er en 'blandet skare', man finder på deltagerlisten. Klubræsere, nye sejlere i klassen, private både med masser af internationale sømil under kølen og sværvægtere som Steen Mohr, Kristian Kvid og Thomas Nathan - en 'blandet skare' skrevet i bedste mening, da det netop er det, der er J/70-klassens styrke - at så mange forskellige teams mødes til stævnerne.

Stævneleder Flemming Clausen udtaler: "Vi er begejstrede for at have så mange tilmeldte både i år, og vi forventer nogle virkelig spændende sejladser på vandet. Sønderborg er en fremragende lokation for dette DM, og vi ser frem til at vise, hvad J/70-klassen kan byde på. Vi havde tidligere i år IDDM for folkebåde med over 50 deltagere, så vi er klar til endnu engang at byde en stor og aktiv klasse velkommen til Sønnejyske."

Jacob Nikolajsen fra J/70 Class Denmark fortæller: ”Vi glæder os til at komme på vandet og til nogle spændende sejladser i noget, der ligner de perfekte vejr- og vindforhold. Og så er vi i klassens bestyrelse glade og positivt overraskede over, at der er så mange både tilmeldte. Vi forsøger at sprede stævnerne ud over landet og besøge de aktive klubber, som eksempelvis Sønderborg. Derfor er det glædeligt, at der kommer næsten 40 både til start til et stævne, der for de fleste ikke ligger lige om hjørnet”.

Det høje aktivitetsniveau har også betydet, at 2024 bliver et stort år for klassen. Amatør-VM eller Corinthian Worlds lægger vejen forbi KDY og Skovshoved i juni måned, hvor der forventes mere end 100 deltagende både.

Endvidere er Danmark valgt som værtsland for de nordiske mesterskaber, der løber af stablen om nøjagtigt et år. Her regner man med +50 deltagere. Så der er bestemt gang i klassen og rundt om i klubberne.

Nyd optaktsvideo fra J/70 klassen her:


Om J/70-klassen i Danmark:
J/70 er på under 10 år blevet en af de mest populære bådklasser i Danmark. Det skyldes i særdeleshed, at båden benyttes af Sejlsportsligaen. Men det er også en båd, der har vundet indpas i klubberne, og der sejles J/70 i mere end 35 klubber herhjemme, og der er nu mere end 100 både i landet. Man kan læse mere om klassen og aktiviteter på klassens Facebookside og på www.j70.dk.

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *