fbpx

E Jolle: Hvilken sæsonafslutning - Harboe Cup leverede varen

Inkluder i Newsletter: Nej

I weekenden var det så tid for årets sidste Europajolle ranglistestævne, og hvilken mageløs arena Harboe Cup leverede. En weekend med høj sol, 6 – 8 m/s og ja, vel nærmest sommerlige temperaturer.

Som altid når Skælskør Sejlklub inviterer til stævne og sæsonafslutning er det med den helt specielle Harboe Cup stemning. Lidt kaos, qua den spredte logistik, men ved at alle har prøvet det før, lige fra de første spæde starter, i C optimist, hen over alle de øvrige ungdomsjoller, så er sejlere, trænere og forældre helt afslappede, og ikke mindst godt hjulpet på vej af de imødekomne, søde og altid glade lokale hjælpere.

For Europajollerne var det også afslutningen på endnu en aktiv sæson, hvor klassen igen ser flere komme til og sejlere bliver længere i klassen. Harboe Cup er en del af klassens udtagelse til VM & JEM i 2024, og er nr. 2 i rækken.

Nye stærke sejlere
Til start var 39 joller, hvor storset alle de internationale og nationale mestre stillede til op. Så igen var der lagt i kakkelovnen til et hektisk og spændende tæt stævne. Udover de rutinerede sejlere med nogle år i klassen, har klassen i år også få nye stærke sejlere fra andre klasser, samt en ekstrem bredde i midten, og generelt helt nye sejlere igennem hele feltet.

Som altid til Harboe Cup er storjollerne samlet på Kobæk strand, hvilket betyder søsætning fra stranden, en disciplin som for de fleste sejlere er ukendt. I år gik alt dog som en leg, da et meget stort antal forældre var klædt i våddragter, tørdragter, og qua det gode vejr i våde bukser, og stod klar i vandkanten ved afsejling, og klar når sejlerne kom i land. Kæmpe skud ud til de mange forældre, som uanset egne børn tog i mod og hjalp sejlerne!

Fantastisk vejr
På stævnet første dag blev sejlerne mødt af vejr så de nærmest måtte knibe sig i armen. 6 – 8 m/s fra vest, og temperaturer som var det en juni dag. Helt igennem enestående med tanke på at stævnet ligger i sidste weekend i september.

Europajollerne blev sendt afsted som første klasse blandt fem, på den udlagte trapez bane. I herlige 6 – 8 m/s og under O, så der var lagt op til en fest for sejlerne. Som perler på en snor blev sejladserne afviklet, fælles for dem alle var at særligt en sejler i den grad viste stor form. Danmarks 2023 Verdensmester & Junioreuropamester, Andreas Svensson Fredericia Sejlklub viste i den grad hvilke fantastisk Europajolle sejler han er, og hvilken storm form. Fem sejladser afviklet, og Andreas Svensson sluttede dagen med den perfekte score, fem første pladser. Af de fem første pladser var der flere sejladser hvor han var op mod 100 meter foran nr. to. En imponerende præstation da der i feltet også var sejlere fra andre internationale mestre, alle vundet i 2023.

På stævnets anden dag var vejrudsigten mindre optimistisk med hensyn til vind, ja faktisk sagde alle modeller at der ville være meget lidt fra morgenstunden, men også det havde Harboe Cup og deres mange frivillige fået styr på. Så da sejlerne, lidt trætte efter gårsdagens mange sejladser mødte op på stranden, var det tydeligt at de trætte kroppe i den grad vågne op til synet af herlige 4 – 6 m/s og høj sol, nærmest perfekte betingelser for alle.

Dagens program stod på overkommelige tre sejladser, og med den nu lidt mindre vind betød det også at andre sejlere, i den grad brillierede. Nu var farten igennem feltet stort set ens, da alle kunne håndtere jollen. Det skabte et tæt felt, hvor der blev kæmpet om alle pladserne igennem alle sejladserne. Selv den på første dag suveræne Andreas Svensson måtte konstatere at andre sejlere også kunne sejle første pladser hjem.

Men da de tre sejladser var slut stod det klart at ingen kunne røre Andreas, og med endnu en førsteplads i sidste sejlads satte han et imponerende punktum for en imponerende sæson, ved at vinde årets sidste Europajolle Rangliste stævne. At det så skulle ske på hans fødselsdag, satte hel hans sæson så fint i perspektiv. Martin Olesen, Kaløvig Bådelaug nappede sølv, og Klaus Rønn Madsen Borg Bådelaug vandte bronze. Hos pigerne blev det guld til Camilla Svensson Fredericia Sejlklub, Sølv til Maria Victoria Bøggild Hellerup/Vallensbæk Sejlklub og bronze til den unge fremadstorme Maja Brønlund Olesen Kaløvig Bådelaug.

Selvom den hjemlige stævnesæson er slut, så er sejlerne på ingen måde gået i vinterhi. I U42 afvikles camp på Oure og efterfølgende i Aarhus Sejladscenter med Dansk Sejlunion som værter, ligesom træningen forsætter i de store fleets som er samlet bredt fordelt udover hele landet.

Se de samlede resultater her.

Læs mere om Europajolle klassen her (Facebook, red.)

Læs mere om Europajoller klassen her (hjemmesiden, red.): 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *