fbpx

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Inkluder i Newsletter: Ja

Et flot felt på hele 34 Knarr’ var samlet i Rungsted til årets DM, et stævne som samtidig var klassens fjerde og sidste i klassens IKC udtagelse, og vi skal da lige love for, de tre tidligere ejere af North Sails tog for sig af retterne.

1-2-3 som Rip-Rap og Rup, indtog Jens Christensen – Henrik Søderlund og Ib Ussing Andersen podiet i samme rækkefølge.

Imponerende at Jens Christensen, efter så relativ kort tid med sin egen Knarr' sluttede øverst på podiet, og mon ikke - det udover Christensens sublime evner på en kapsejladsbane, også hører med, at Jens Christensen trods alt har sejlet Drage i mange år, og med stor succes - også en langkølet svær båd at sejle. Det er Christensens første sæson i egen Knarr, men klassen er ikke helt ny for den nykårede Danmarksmester. Jens Christensen vandt IKC i San Francisco tilbage i 1998.

Med sig om bord havde Christensen sin faste gast Kim Andersen, mens Christensens anden faste gast Christian Buhl-Jørsensen blev aflsøt af Rene Villefrance om lørdagen.  

Til Bådmagasinet udtaler Jens Christensen, "Vi startede ok i den første sejlads men gik den forkerte vej og intet lykkedes derefter - sejlede så ok i den anden sejlads og rigtigt godt i tredje. Igår (søndag, red.) gik det hele så op i en højere enhed hvor vi stort set ramte alt rigtigt." og fortsætter "Det er en fornøjelse at sejle i klassen, - rigtig flot med 34 både, og niveauet ligger meget højt"

Der bliver gået til den i Knarr-klassen, og flere BFD (Sort flag disk, red.) og en enkelt UFD (start regel disk, red.) figurerer da også blandt Top-10 på resultatlisten, diskvalifikationer som kunne have ændet på den samlede stilling.

Det var noget udfordrende for banelederen med springende vind, og især søndag med rigtig meget strøm men Knarr-klassen endte med at få seks gode sejladser, på et meget højt niveau. 

Link til resultater her.

Link til IKC udtagelsen, som efter fire stævner hermed er afgjort 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *