fbpx

IKC udtagelse: Knarr-sejlerne kæmper om pladser til San Francisco

Inkluder i Newsletter: Ja

IKC, International Knarr Championship bliver sejlet tre steder på kloden - herhjemme, i Oslo eller Bergen i Norge, og så i San Francisco Californien, og alt efter hvor næste års stævne skal afvikles, ja så kan man godt fornemme intensiteten stiger i feltet, især når der står San Francisco på billetten.

Det er lige præcis det der gør, for dem som skal deltage i 2024. Her afvikles IKC nemlig 'Over there' - og hvem pokker gad ikke lige smutte en tur til SF, og sejle lidt race under den gyldne bro?

Således havde hele 26 Knarr sat hinanden i stævne - deres tredje ud af fire stævner i udtagelses-serien, ved Skovshoved Cup.

Der blev afviklet fem sejladser i høj sol og 3-6 m/s, og især om lørdagen med den til tider udfordrende strøm i Øresund. Hele fire besætninger måtte se sig diskvalificeret for UFD (regel 30.3) - startproceduren hvor du ét minut før skuddet SKAL befinde dig bag linjen - en noget ubramhjertig og ærgerlig 'disk' at slæbe rundt med i så tæt et race. 

Stærkere end nogen sinde
Knarrfeltet er stærkere end nogensinde, og måske det stærkeste vi har set i mange mange år, (måske ever?) - hvor senest den rutinerede Dragesejler Jens Christensen og David Holm nu også har fundet vej til Knarr'n, og når vi ser på hvilke besætninger flere stiller op med, så skal vi da lige love for der er mange sømil bag den mængde af sejlere.

Fem besætninger + et wild card skal afsted til San Francisco næste år, og der bliver ikke lagt fingre imellem - der bliver virkelig gået til stålet...

Vinder af stævnet blev
:
OD-90 : Lars Gottfredsen (Rungsted Sejlklub) 
OD-112: Henrik Søderlund (KDY)
OD-81: Kristian Kjærgaard (KDY).

Link til den fulde resultatliste her.

Samlede udtagelses-serie
I den samlede udtagelsesserie, blev der byttet lidt rundt på pladserne i top fem, som dog stadig er de samme både som efter de to første stævner, med Gottfredsen som førende, foran Henrik Søderlund og nu hvor der kommer to fratrækker i spil så indtager Jens Christensen tredjepladsen, mens Chr. Kjærgaard rykker ned som nummer fire, og med Søren Pehrsson på den vigtige femteplads. Ib Ussing Andersen kæmper som nummer seks - og det hele afgøres ved klassens DM som afvikles i Rungsted til september.

Link til udtagelses-serien her - opdateret.

Tilbage i 2022, bragte vi et længere portræt af Knarr'n (side 83 - 85, red.) og skrev om IKC (side 87 - 90, red.) da stævnet senest blev afviklet i Danmark - den udgave får du i dagens anledning som gratis e-version her.

Klik på forsiden og læs løs

575 knarr

Per Heegaard havde været på vandet ud for Skovshoved, og sendt herlige fotos, som du også får glæde af i nedenstående galleri. 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *