fbpx

Brandsø Rundt kan igen i år følges på RaceQs trackeren

Inkluder i Newsletter: Ja

Vejlbylund Brandsø Rundt vælger igen i år det gratis GPS baserede RaceQs til dækning af årets sejlads.

Det er med Middelfart Sejlklub som arrangør, og de har siden efteråret arbejdet på planlægningen af Vejlbylund Brandsø Rundt 2023. Det betyder bl.a., at sponsorerne for dette års sejlads kom på plads i god tid og at justeringerne og tilføjelserne i forhold til sidste år ligeledes er lagt fast.

Ud over, at der nu er mulighed for at bestille mad til fælles middag i klubhuset til de mange sejlere, der ankommer fredag aften, er det besluttet at vise sejladsen på to skærme på havnen - én i klubhuset og én ekstra udendørs på havneområdet. Og her kommer RaceQs til at spille en væsentlig rolle, fremgår det af pressemeddelelsen.

IT mand bag udvælgelsen
Det er Karsten Svenningsen, der til daglig er IT driftskonsulent hos Bagger Sørensen & Co, der har været primus motor i udvælgelsen af RaceQs. 'Vi opererer med et forholdsvist beskedent deltagergebyr i Vejlbylund Brandsø Rundt og har haft vanskeligt ved at finde plads i budgettet til én af sejlsportens sædvanlige go-to løsninger', forklarer Svenningsen og fortsætter 'Derfor har vi valgt RaceQs, som er en gratis app, deltagerne kan downloade til en telefon om bord. Den er ekstremt nem at sætte op - bare med nogen få klik'.

Imponerede grafik
Men valget af RaceQs skyldes ikke alene at appen er gratis og brugervenlig. 'Som i andre systemer kan man udvælge et mindre antal både, man som tilskuer ønsker at fokusere på og løbende følge afstanden imellem dem' uddyber Svenningsen. 'Der er også et fleet-view, hvor man kan se bådene ovenfra, forfra eller fra siden og som en ekstra feature vises det hele med Google maps som baggrund. Det gør, at oplevelsen næsten kommer til at virke 'live'. Samtidig er grafikken ret enestående, for man ser bådene i 3D og ikke som prikker og i tillæg kan man se, når bådene krænger undervejs på grund af det “vaterpas”, der er indbygget i telefonen'.

'Vi bruger selv RaceQs til aftenkapsejladsen her i Middelfart og spoler efterfølgende igennem sejladsen og checker de steder, hvor vi har en fornemmelse af at have begået fejl. Når man ser situationer igen “udefra” er det nemmere at få af- eller bekræftet, om det, man tror, var en forkert beslutning, også var det i virkeligheden. Vi har meget glæde RaceQs allerede og jeg kan kun opfordre til at prøve det i klubberne rundt omkring', runder Karsten Svenningsen af.

Vejlbylund Brandsø Rundt sejles den 2. september, på månedens første lørdag. Der er åbent for tilmelding.

Bonu info
Brandsø Rundt havde premiere i 1964 og sejles derfor i år for 60. gang. Det gør den til én af Danmarks ældste distancekapsejladser, et højdepunkt for Middelfart Sejlklub og til lidt af en institution for områdets sejlere. Sejladsen trækker ca. 50 af de allerdygtigste besætninger fra Trekantområdet og dermed godt 200 sejlere.

 1. it manden karsten svenningsen der sejler scankap 99 har prøvet flere tracking losninger og endte med at foresla raceqs til vejlbylund brandso rundt
IT manden Karsten Svenningsen, der sejler Scankap 99, har prøvet flere tracking løsninger og endte med at foreslå RaceQs til Vejlbylund Brandsø Rundt.

 

 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Udvalgte artikler *