fbpx

OK DM: Lokal favorit vinder i et imponerende felt – tæt på 100 deltagere

Inkluder i Newsletter: Ja

Den lokal sejler Jens Eckardt vandt på hjemmebane, da Svendborg Sunds Sejlklub i seneste weekend afholdt det rekordstore DM for OK-joller med 93 deltagere fra 15 nationer.

OK-jolle klassen lever i bedste velgående og præsterer år efter år imponerende deltagerantal ved deres DIF-Danmarksmesterskab, og det er faktisk et af de Danmarksmesterskaber i sejsport, som er afholdt i flest år, idet første DIF-DM blev afviklet i 1958.

Selvom OK-jollen blev konstrueret i 1957, som et alternativ til Finn-jollen og nærmer sig 70 år, så er klassen i allerhøjeste grad levedygtig og tiltrækker mange danske sejlere, ligesom DM’erne tillige altid tiltrækker udenlandske sejlere.

I 1960’erne og 1970’erne blev OK-jollen bygget i mere end 10.000 eksemplarer, og den blev populær over store dele af verden. I 1980’erne mistede den en del interesse på grund af Laser-jollens succes. I starten af 00’erne blev jollen igen populær i Danmark, da mange ældre joller blev restaureret og opgraderet, og OK-jollen er i dag suverænt den mest populære jolle i Danmark for voksne sejlere. 

Succes’en skyldes i høj grad et stort arbejde fra Dansk OK-jolle Klub, medlemmerne og arrangører af klassens kapsejladser. Der er ligeledes gode fleets rundt omkring i landet, som giver god mulighed for lokal træning.

Et vigtigt element i klassens succes er tillige et fantastisk kammeratskab samt stævner, hvor der bliver langt stor vægt på det sociale. DM’et i Svendborg var arrangeret som et ”all-inklusive-stævne”, det giver mulighed for at ’alle er med til alt’, hvilket sejlerne sætter stor pris på og styrker fællesskabet.

Dobbelt Danmarksmester
55-årige Jens Eckardt fra Svendborg Sunds Sejlklub skulle i år forsvare mesterskabet, efter at han vandt sidste år i Kerteminde. Det gjorde Jens på flotteste vis, han vandt de første fire sejladser og med en 3.-plads i femte sejlads var mesterskabet i hus inden sidste sejlads – hvor han alligevel deltog og igen blev nr. tre.

Jens Eckardt vandt dermed DM’et med serien 1-1-1-1-(3)-3 og 2 point foran sin værste rival Bo Petersen (Hellerup Sejlklub/KDY). Selvom Bo vandt de to sidste sejladser så kunne han ikke forhindre at Jens vandt DM for andet år i træk. Henrik Kofoed fra Hellerup Sejlklub blev nr. tre med 26 point.

Tidligere på sommeren blev Jens Eckardt nr. 4 ved VM i Syd-England på trods af en diskvalifikation. I 2022 blev han også blev nr. 4 ved VM i Marstrand. Jens Eckardt er tidligere OL-sejler i Laserklassen, hvor han deltog i OL 1996 i Laser hvor han blev nr. 17.

Resultater for DM OK-joller 2023.

Kapsejlads

Regatta Royale: Yacht Club de Cannes trodser World Sailing, og...

Motor

Hondag V8: Ny 'power-påhæng' med udvidet tyverisikring

Branchenyt

Princess Yachts Denmark udnævner ny direktør

Kort nyt

'Togtet': Foredrag trak fulde huse - og mere til

Havne

Nyborg Marina: Glæder sig over besøgstallene

Kapsejlads

Spangsberg Cup: Ubetinget Danmarks sødeste én dags...

★ Interview & Portræt

★The Ocean Race vil tilbage til rødderne

Kapsejlads

E Jolle: Hvilken sæsonafslutning - Harboe Cup leverede varen

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Udvalgte artikler *