fbpx

AFI 2 Star: Årets sejlads præget af vejrguderne

Inkluder i Newsletter: Ja

Weekendens AFI 2Star Race blev afviklet i en fantastisk dansk sommer, der som mange andre denne weekend dog manglede en del vind.

Af de 127 tilmeldte både mødte 114 til start lørdag, og af disse blev bare 16 taget i mål indenfor tidsgrænsen i Ballen lørdag eftermiddag. 

Mange af deltagerne med motor tog beredvilligt dem på slæb til Ballen, som havde behov. Hen under aften måtte Marinehjemmeværnet alligevel ud og assistere de sidste tre både i havn. 

Restaurant Dokken viste en fantastisk fleksibilitet og tilpasning, så selv de sejlere der kom sent fik del i festmiddagen. 

Ikke ude
Den todelte kapsejlads fra Aarhus til Ballen og retur, er så smart indrettet, at selv om de både som ikke nåede tidsfristen for målgang på Samsø, godt deltage i søndagens race. Man får ganske enkelt tillagt en time til sin sejltid, og vupti - så er man tilbage i gamet og kan deltage søndag. 

Og lige præcis søndag startede i en fin halvvind syd om Samsø i en 6-7ms, afløst af kryds nord på, der dog døde igen omkring middagstid, hvilket fik mere end 30 af bådene til at melde de udgik. Selvom vinden kom igen blev banen afkortet, og 36 både blev taget i mål indenfor tidsgrænsen.

AFI 2Star Race 2023 Overaltvinder blev Al Capone/GP42, som dermed også vandt retten til Damernes Pokal det næste år. Kaløpokalen gik til Overaltvinder #2; Esben Snarre i deres Landmark 43, som dermed gentog succesen for sidste år.

Resulttatlisterne er lagt op på stævnets hjemmeside her.


Galleri
Udvalgte artikler *