fbpx

Palby Fyn Cup: Det bliver næppe bedre

Inkluder i Newsletter: Ja

En af sæsonens populære distance-sejladser står for døren – startskuddet til Palby Fyn Cup lyder imorgen fredag, og sejlerlandsbyen på havnen i Bogense er klar til at tage imod.

Det er 16. år den store udstyrsimportør Palby Marine, sammen med en flot samling af leverandører, står bag, det vi herhjemme kan kalde landets største sejlads målt på antal sejlere til søs. Alle sejl er sat for at skabe de optimale rammer for de godt 263 tilmeldte både som har valgt at deltage i år. Det er 34 år siden ildsjælen fra Bogensen, Poul Erik Nielsen fik ideen til Fyn Rundt fra Bogense, og vi skal da lige love for den ide ramte plet. 

Optimale forhold
Havnen i Bogense, med deres opdeling i to, erhvervshavn til de større både, lystbådehavnen til de mindre, og med pladsen foran klubben, er jo som bygget til så stort et arrangement. Og når så samtidig den lokale sejlklub bakker op, og byder ind med de uundværlige frivillige, så har vi alle ingredienser til den perfekt 'sejler-cocktail'. 

Fantastisk vejrudsigt
Og vi skal da lige love for at turen rundt om Fyn ser lovende ud, og til pressen udtaler arrangørerne, ” Vejrguderne ser ud til at have hørt vores bønner og sender sejlerne afsted med 4-8 m/s - det ser ud til at vinden starter i øst, og forudsat at løbsledelsen starter med Fyn om bagbord, så får vi flotte spilerstarter i morgen fredag. Natten til lørdag ser det ud til at vinden drejer i sydvest, hvilket er perfekt op igennem storebælt.

TV2 Vejrbilen
Traditionen tro er TV2 vejrbilen på plads, og allerede her torsdag eftermiddag har Peter Tannev være igennem live med den gode melding, og lidt ankedoter fra livet som vært på TV2 vejret. Holder udsigten er der lagt op til en maritim folkefest rundt om Fyn, hvor sejlerne dog nok ikke lige undgår det stille Svendborg Sund fredag nat - men det er jo lige præcis den taktiske spænding der skal til, for at skabe muligheder - enten for at blive hængende, eller for de smart, at smutte / stikke af. Spørgsmålet er hvormeget luft der kommer igen lørdag, men  alt tyder altså på en fantastisk kapsejlads...

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *