fbpx

Palby Fyn Cup: Rekordholderen Buksesnedkeren melder klar til start

Buksesnedkeren - en af Danmarks største- og mest vindende kapsejladsbåde gennem tiderne melder klar til start ved årets Palby Fyn Cup.

I år 2000 satte den rekord med den hurtigste sejltid for kølbåde ved Palby Fyn Cup på 14:07:32, og ingen anden kølbåd har siden slået den rekord.

I 2021 blev Foreningen til Buksesnedkerens bevarelse stiftet. Det er et stort arbejde at vedligeholde den 65 fods store båd, som er bygget af mahognifiner og er en ren træbåd. Båden opgraderes løbende og har bl.a fået helt nye sejl og bovspyd. Båden er en One Off konstruktion, bygget i 1988 i Sletten og af den berømte franske konstruktør Joubert Nivelt Design.

Til Palby Fyn Cup vil besætningen bestå af 15-16 sejlere i alle aldre.

”Målet er at komme først rundt om Fyn og hvis vinden er til det, så kunne det jo være sjovt at sætte ny rekord”, siger formand for foreningen Niels Bank.

På nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt små 200 både, og da der endnu er god tid - så er arrangørerne ganske fortrøstningsfulde. Er du endnu ikke tilmeldt - så kan du altså nå det endnu, og helt frem til 28. maj. kl. 23. 

Palby Fyn Cup afvikles fra den 2. til den 4. juni. 


Galleri

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *