fbpx

VM E-joller Vallensbæk: En bæredygtighedssponsor - ja, sådan en findes faktisk

Inkluder i Newsletter: Ja

VM for Europajoller 2023 i Vallensbæk Sejlklub bliver med en skarp bæredygtighedsprofil og indsats, og for at styrke den, har klubben indgået noget så ambisiøst som et bæredygtighedssponsorat. Det er ProSafe i Korsør, som gerne vil byde ind med viden om hvordan man bedst begår sig i en RIB, når talen falder på miljørigtig sejlads.

Allerede for fem år siden indledte Vallensbæk Sejlklub et samarbejde med ProSafe i Korsør, med det formål at se på en optimering af klubbens RIB både. Blandt andet for at styrke driftssikkerheden, men også for at klubben kunne få adgang til nogle mere let-drevne RIB både, for derigennem at nedbringe benzinforbruget, og i tæt samarbejde med leverandøren, blev der valgt egnede nye både til klubben.

Resultatet af samarbejdet var bemærkelsesværdigt. Konkret, i forhold til miljø og økonomi, kunne det konstateres at klubben i år ét efter ændringen, havde reduceret benzinforbruget med mere end 20%, i forhold til de ældre RIB både som klubben tidligere havde i drift. Denne besparelse har ligget fast siden.

Det var derfor oplagt at kontakte ProSafe for at få dem med på VM sponsorholdet, ikke som økonomisk sponsor, men som noget helt nyt; bæredygtighedssponsor for Europajollernes VM 2023. ProSafe var straks med på ideen, herunder kunne de se værdien af at den viden som de besidder om RIB både, bådmotorer etc. og det er målet at denne vinden formidles bredere ud til dem som rent faktisk sejler i RIB både, med sigte på at skabe mere bæredygtig sejlads.

Også el
ProSafe har siden indgåelse af sponsoratet også involveret egne leverandører i sponsoratet, så den mest opdateret viden på området indarbejdes i stævnes afvikling, hvor de samtidig vil levere uddannelse til alle bådførerne. Bådførerne til VM vil altså få viden og indsigt i hvordan der under stævnet sejles så bæredygtigt og økonomisk som muligt. Udover uddannelse og vejledning i bæredygtig sejlads, så levere sponsorer også en eldreven åben jolle, som for deltagerne og medrejsende vil stå til fri afbenyttelse.

Ny form for partnerskab
Til baneområdet sponseres også en af virksomhedens egenproduceret let-drevne RIB båd, som skal fungere som sikkerhedsbåd under stævnet. For Vallensbæk Sejlklub er dette sponsorsamarbejde en helt ny form for partnerskab, men det er håbet at det vil gøre en forskel. For at kunne dokumentere dette vil der blive indsamlet data over benzinforbrug, og dette bliver sammenlignet med tidligere stævner.

Et VM-stævne for E-jollerne har de foregående år tiltrukket mere end 150 sejlere, hvad der som minimum også forventes i år. Til seneste internationale stævne, Påskestævnet på Gardasøen samlede klassen 161 sejlere på linjen, ganske imponerende, og også i Danmark er det en stor aktiv klasse, hvor de nationale ranglistestævner tiltrækker mellem 45-50 danske sejlere.

Så det er altså en ekstremt aktive klasse nationalt og internationalt, som Vallensbæk Sejlklub byder velkommen til sommer, og en klasse hvor sejlerne kan dyrke deres sejlsport uden et store rejsepensum.

Læs mere om Verdensmesterskabet for Europajoller her - og følg den danske Europajolle klasse på FB her.









★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *