fbpx

EM Ilca: Rindom missede podiet i sidste sejlads

Inkluder i Newsletter: Ja

Årets første Europamesterskab for de olympiske klasser blev afholdt i Andorra, Italien. Anne-Marie Rindom endte udenfor medaljepodiet, og som eneste dansker i top 10.

Sejlerlandsholdet har taget hul på sæson 2023, hvor der skal sejles om OL-nationspladser, og den første klasse som afviklede Europamesterskab var ILCA 6 Kvinder og ILCA 7 Mænd.

Anne-Marie Rindom lå hele ugen i top 10 og havde medaljerne indenfor rækkevidde. På finaledagen sejlede hun sig op på andenpladsen inden sidste sejlads. Desværre blev den afsluttende sejlads svær, og hun sluttede på en 45.-plads efter en ”Post Race Penalty” straf, og rykkede dermed ned på en samlet 5.-plads og missede dermed en EM-medalje.

Anne-Marie fortæller til Bådmagasinet om sidste sejlads: ”Jeg blev nr. 5 samlet, og den sidste sejlads sejlede jeg ikke så godt, så det betød ikke noget, at jeg fik ekstra 30 procent straf. Jeg fik det fordi jeg lavede en fejl, og så blev der en protest mod mig, som jeg så tog en straf for, som er 30%. Det gør alligevel ingen forskel, for det var alligevel min frattrækker.”

Anna Munch endte på en samlet 18.-plads, men havde tidligere på ugen ligget oppe på en 14.-plads. Hun blev nr. 3 i næstsidste sejlads på finaledagen, men det blev desværre til en 20.-plads i sidste sejlads, som også blev en fratrækker og kostede en placering tættere på top 10.

Hollænderen Marit Bouwmeester vandt Europemesterskabet, og ser nu ud til at være i topform i denne sæson, hvor der skal kæmpes om OL-nationspladser, og hun samtidig skal sejle VM på hjemmebane i Den Haag.

Hos mændene deltog 4 danske sejlere i det 184 joller store felt, men med beskedne placeringer. Bedste danskere blev Johan Schubert som nr. 43 og Nikolaj Borch som nr. 60.

Næste stævne for de danske OL-sejlere bliver World Cup sejladsen i Palma, Mallorca, som i år sætter rekord med næsten 1000 deltagere. Hele det danske sejlerlandshold deltager i stævnet, som for alvor kommer til at vise de danske sejleres niveau i sæson 2023, hvor der skal kæmpes om OL-nationspladser.

ILCA 6, kvinder – 56 deltagere

5. Anne Marie Rindom, 71 point
18. Anna Munch, 106 point


ILCA 7, mænd – 184 deltagere

43. Johan Schubert
60. Nikolaj Borch
122. Kenneth Frederiksen
127. Andreas Krabbe-Christensen

 

Se alle resultatlisterne HER

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *