fbpx

Årets første ædelmetal til dansk sejlsport

Inkluder i Newsletter: Ja

Sæsonen er knap kommet i gang, og det på trods har Danmark vundet årets første medalje.

Camilla Svensson, Fredericia Sejlklub vandt bronze for kvinder ved EM i Europajolle, som blev afviklet i Torrevieja, Alicante Spanien i uge 7 - sådan.

Vekslende forhold
Det  lille danske team som var afsted bestod af Camilla Svensson, Fredericia Sejlklub, Klaus Rønn Madsen, Borg bådklub og Jørgen Mohr Ernst, Kerteminde Sejlklub - og de blev mødt af nærmest alle vindforhold under stævnets fire dage. De første to dage stod vinden forholdsvis stabil omkring 8 - 9 m/s, mens det på tredjedagen friskede op med tilhørende kæmpe bølger. Stævnet blev afsluttet i let vind, hvor de store dovne bølger skabte specielle forhold for sejlerne.

En lidt ned - en meget op
Ikke kun Camilla gav den gas, også Klaus Rønn sejlede stærkt, og var indtil den afsluttede stævnedag podie-kandidat. Dog havde han i den lette luft, vanskeligt ved at holde fast i førergruppen på stævnets sidste dag, og var reelt ude af medaljestriden, inden den afsluttende sejlads. Klaus slutter nummer syv. Jørgen Mohr Ernst sejlede, efter en lidt tung start en stabil serie, så efter at have været i den lidt tunge ende af resultatlisten slutter han på en imponerende 10. plads.

En dansk finger med i spillet om guldet
Årets herre EM blev vundet helt suverænt af den hurtigt sejlende svensker Jonathan LLado Krensler, som førte stævnet fra første sejlads, og realt først til slut i serien blev presset bagfra af Daniel Carré, Spanien - men der var en dansk finger med i spillet om guldmedaljen.

På stævnets sidste dag var der nemlig kommet spænding ind i stævnet ved at kun et sølle point skilte de to sejlere i toppen, og af uforklarlige årsaget, så valgte Daniel at gå i infight med Camilla Svensson.

Den intense infight udløste en protest fra Camilla mod Daniel. En protest som efterfølgende nød fremme i protestlokalet. Så med en DSQ til Daniel i sidste sejlads, var det med et pænt point forspring at Jonathan, Sverige kunne bestige podiet øverste trin hos herrene, og derved vinder af årets første internationale stævne, EM i Europajoller 2023.

Næste store stævne afvikles på Garda søen i påsken, hvorefter at de afgørende VM & EM udtagelsesstævner afvikles 15. & 16. april i Hellerup og 29. & 30. april i Kaløvig.

Til de nationale udtagelsesstævner deltager mellem 40-50 joller - ikke mindst i år er der rift om VM-pladserne, da VM afvikles i Vallensbæk Sejlklub den 4. – 14. juli