fbpx

Ny rekord - Solo over Atlanten på knap 7 døgn

Related Articles: Route du Rhum: Stort indhug i flåden - en af deltagerne væltet rundt! , Route du Rhum: Vild start med mange udgåede - nyd imponerende fotos...
Inkluder i Newsletter: Ja

Soloskipper Charles Caudrelier i Maxi trimaranen Edmond de Rothschild barbererer næsten et døgn af den eksisterede rekord på den 3.542 sømil lange Route Du Rhum distance. Rekorden lyder nu på 6 dage 19 timer 47 minutter og 25 sekunder.

Var favorit før løbet
Båden der er designt af Guillaume Verdier er Ultim klassens mest optimerede og gennemprøvede. Den var således den første Ultim på foils, og siden den blev lanceret i 2017, er den konstant blevet opdateret. Måske er den derfor fortsat ubesejret på alle de store Ultim-løb. 

Charles Caudrelier blev fra starten udfordret på den 3.542 sømil – først madforgiftning og siden blev han mistænkt for at være blandt de 17 både der tyvstartede i Saint Malo kl. 14.15 den 9. november. Men ved hjælp af positionsdata fra bådens GPS-track og den præcise GPS-positionering fra startlinjebøjerne, kunne holdet bevise båden var 50 meter bag linjen, da startskuddet gik. 

Efter starten lagde skipperne fire perfekte slag ud forbi Pointe de Bretagne hvorfra Maxi Edmond de Rothschild kunne opbyggede et forspring på det barske kryds. Ultim flåden blev reelt reduceret til kun tre både allerede torsdag, da Armel Le Cléac'h meddelte, at han havde brækket et sværd på Maxi Banque Populaire XI og måtte pitstop ind i Lorient

Caudrelier var den første gennem den første stationære koldfront, den anden front gav 30-35 knobs vind om lørdagen, og da de passerede Azorerne, lavede Caudrelier og hans vejrhold deres eneste fejl i løbet, en fejl, som gjorde det muligt for rivalen François Gabart (SVR-Lazartigue, red.) at komme tilbage i kampen.

– Vi lavede en lille fejl før fronten og Francois var tilbage. Han gik direkte, det kunne vi ikke. Vi måtte slå fire fem gange, hvilket krævede en betydelig mængde energi,”. Og den 12. november, var SVR Lazartique pludselig i spidsen.

Men Caudrelier kæmpede tilbage og gik nord for øerne Sao Miguel i øgruppen Azorerne, hvilket var en mere direkte rute end Gabart havde valgt. Det gav ham næsten øjeblikkeligt føringen tilbage, og da vindvinklerne åbnede sig, fik han de 30 miles tilbage mens han fløj af sted med mere end 35 knob på trods af det hårde vejr på et vildt hav. 

Med fem velplacerede bomninger på vej væk fra Azorernes højtrykssystem trak han igen fra Gabart, der i teorien kunne have sejret, da han båd på papiret er bedre i let vind. Efter de sidste 1.000 sømil i en slags passatvindsprint til Gaudeloupe nåede forspringet op på 116 sømil før afgørelsen ved Basse Terre, hvor farten faldt til under 5 knob.

Caudrelier var var kun 30 sømil foran Gabart i mål. Nummer tre ligger lige nu til at blive Thomas Coville i Sodebo, der har 60 sømil til mål, og holder ca. 20 knob. 


Galleri

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *