fbpx

Route du Rhum: Stort indhug i flåden - en af deltagerne væltet rundt!

Related Articles: Route du Rhum: Vild start med mange udgåede - nyd imponerende fotos...
Inkluder i Newsletter: Ja

138 var der til start. Nu sejler de 124 mens 8 er på vej nødhavn. To lavtryk har været hård kost for Route de Rhum felterne. 

De to varslede fronter gjorde deres indhug i felterne i sejladsen Route du Rhum. 

Indtil videre er 14 både udgået, hvilket betyder at der forsat er 124 både på banen på tværs af Atlanten – sådan da, for fire både ligger i nødhavn mens yderligere otte både på vej i nødhavn. Blandt de udgående er den førende Ocean 50 trimaran Solidaires En Peloton ARSEP, der væltede helt rundt. Det samme gjorde TS5 katamaranen "CMA Ile de France" der stillede op i den åbne klasse Rhum Multi, hvor alle kan deltage. Alle er blevet reddet og er i god behold. 

Blandt de lidt mere kendte, der er udgået er Louis Burton i IMOCA 60 Bureau Vallee der tabte masten. Han slog sit navn fast i Vendee Globe 2020/21 med placering som nummer 5 i en ældre båd.  Nu sejler han den tidligere L’Occitane, der var den første overbevisende scowbow konstruktion i Vendee Globe tegnet af fra den franske designer Sam Manuard.

Forrest af alle ligger Charles Caudrelier Ultime-trimaranen Maxi Edmond de Rothschild. Francois Gabart og Thomas Coville hænger på i klassen og er hhv. 103 og 189 sømil efter. Armel Le Cleac'h der gik i nødhavn umiddelbart efter starten er tilbage i løbet. Selvom han har hentet den langsomste i Ultim feltet ”Use it again” har han 1553 sømil op til de førende. Blndt IMOCA 60erne holder Charlie Dalin holder føringen i Apivia mens  Jérémie Beyou og Thomas Ruyant 80 og  84 sømil efter.

De førende Ultim trimaraner har 1000 sømil tilbage, Ocean 50 2000 sømil, IMOCA 2100, Class 40 2500. I de to åbne klasser har de førende i Rhum Multi 2500 tilbage mens tallet for Rhum Mono er 2600 sømil. Alle både undtaget Ultim ligger omkring Acorerne.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *