fbpx

Route du Rhum: Vild start med mange udgåede - nyd imponerende fotos...

Related Articles: Gør dig klar til Route de Rhum 2022! - Starten udsat til tirsdag/onsdag

Hele 12 både måtte vende om inden for de første 24 timer af offshore monumentet Route du Rhum, der startede i går onsdag. 

Alt var ved det gamle da starten gik til årets store franske internationale offshore kapsejladasbegivenhed Route du Rhum. Eller faktisk var det vildere i år, hvis man kigger nærmere på antallet af udgåede eller midlertidigt udgåede både inden for det første døgn. 

For hele 12 både er tilbage i San Malo eller nærmeste omegn. Blandt dem er et af sejladsens mest prominente navne det tidligere vinder af Vendee Globe Armel Le Cleac'h. Denne gang var han skipper på Ultim trimaranen Banque Populaire XI. Franskmanden udgik på grund af et knækket sværd. 

Et andet velkendt navne er engelske Sam Goodchild som var tæt på at komme rigtigt alvorligt tilskade da et af hans spil kørte amok og tildelte englænderen knubs i ansigtet og på kroppen. Det lykkedes ham heldigvis at få kontrol over situationen og komme i land, hvorefter han måtte en tur på hospitalet - han meldes i bedring.

Sejladsen var eller blevet udsat fra søndag til onsdag på grund af vejret, men vejret var også onsdag en stor mundfuld for flere af sejlerne. Hård kryds og masser af strøm har tvunget de forskellige fleet i racet til at banke sig frem mod vest. Til gengæld venter der fremme et nyt lavtryk, der er mindst lige så dybt som det der fik sejladsen udsat. Så sejlere, både og udstyr bliver alvor testet i sejladsens indledende fase. 

På det første døgn er det den regerende Volvo Ocean Race vinder Charles Caudrelier i Ultim trimaranen Maxi Edmond de Rothschild, der er hurtigst. Der er også fart over felterne blandt Ocean 50 trimaranerne som er næsten lige så hurtige som Ultim bådene. I den hyper kompetitive Class40 var der mindre end 10 sømil mellem de forreste både 43 både og kun 5 sømil mellem de hurtigste 16. 

Ældre både hurtigst?
Her på Bådmagasinet følger vi sejladsen og kommer med en grundig opdatering fra de forskellige fleets, i løbet af mandagen, når der er kommet flere sømil under køle og sværd. 

Vi kommer også til at se nærmere på om rygtet holder vand og de hurtigste IMOCA 60 både ikke er de nye, men dem fra den seneste Vendee Globe. Det handler angiveligt om nye regler for længden af foils som gælder for nybyggede, men ikke for ældre både. Bedømt ud fra de første 24 timer ser det ud til, at der er noget om snakken, i hvert fald ser 2022 IMOCA 60eren Apivia med Charlie Dalin meget hurtig ud. 

Link til Live-map her.

Nyd lige de ekstreme sejlmaskiner i galleriet herunder. Alle fotos af: Route du Rhum.
America's Cup

Emirates Team New Zealand sejler 200 km/t på land – se video

Havne

By&Havn: Ny havn relativt realistisk inden for 5 år

★ Teknik

★ Vi har “prøvesejlet” C-MAP til mobil og tablet

Kort nyt

Monsterbølge rammer krydstogtskib - passager omkommet 

Kort nyt

Garmin Round Denmark Race: Mega interesse for 'The Guide'

Kort nyt

Sejlsport fra 'All over the world' - se video

Kort nyt

Ny bådbrand midt i København: Sort røg væltede ud

Udvalgte artikler *


Produktnyt