fbpx

Rolex Middle Sea Race: Første både i mål

Related Articles: Rolex Middle Sea Race starter i dag – se video
Inkluder i Newsletter: Ja

Det har været (og er stadig, for de fleste), nogle lange 600 sømil, der skal ædes i årets Rolex Middle Sea Race. Der har ganske enkelt ikke været noget vind. Mange af de hurtigste havgående sejlbåde der findes, er med i racet – og for dem er 600 sømil noget, der normalt kan tilbagelægges på et par gode dage.

Flere skrog er hurtigere
Feltet har været til søs siden lørdag formiddag. Og nu er de første både omsider kommet i mål. Ikke uventet gik ”line honours” til en MOD 70 trimaran (dem er der fem af i racet). Ricardo Pavoncellis Mana, med verdensrekordholder i speedsejlads, Paul Larsen, med om bord, krydsede målstregen ud for Valletta, Malta, natten til tirsdag kl. 00.32. Mana brugte 61 timer, 32 minutter og 38 sekunder på turen rundt om Sicilien og Malta. Det blev en uhyggelig tæt finish, Mana var nemlig mindre end et minut foran nummer to, MOD 70 Zoulou. Nummer tre, MOD 70 Maserati, kom ind ti minutter efter. Det er ret bemærkelsesværdigt med så små marginer, efter 600 sømils sejlads offshore i meget let og skiftende vind!

Skipper på Maserati, Giovanni Soldini, var måske favorit til at vinde, og i videoen her fortæller han om racet – og om hvorfor Maserati endte på tredje plads:


Leopard 2 første kølbåd
Godt ti timer efter trimaranerne var der tid for første kølbåd. Igen forhåndsgættet som den formentlig hurtigste blandt både med kun et skrog, blev det Leopard 3 på 100 fod. Skipper Chris Sherlock styrede Leopard 3 over mållinjen tirsdag formiddag kl. 10.54, og sejltiden blev således 70 timer, 34 minutter og 8 sekunder.

nrowhvdwaeo4qrof1dlb

Danske sejlere med
Flere danske sejlere skal være med i Rolex Middle Sea Race, blandt andre Jesper Feldt, Sebastian W. Olsen og Mikkel Røssberg. Hvilken båd/hvilke både de er med på, er vi ubekendt med – men vi opfordrer til at sende information til redaktionen, så vi kan opdatere mere præcist om hvordan det går med de danske deltagere.

tracking









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *