fbpx

J/70 VM: Der blev sejlet - OG fundet en vinder...

Related Articles: J/70 VM: Anne-Marie Rindom i fin audiens, J/70 VM: Hårdt prøvede sejlere mangler vind , J/70 VM: Tre danske både med i Monaco
Inkluder i Newsletter: Ja

De hårdt prøvede J/70 deltagere ved VM i Monaco fik mesterskabet i hus - men også kun lige...

Efter fire dage uden vind overhovedet, lykkedes det arrangørerne at få gennemført hele tre sejladser på én dag, og da de tidligere på ugen havde ændret NOR (notice of race, red.) - så mesterskabet kunne tælle ved først tre og senere én (!) gennemført sejlads, i stedet for fem som først anført, ja så kunne pokalen blive overrakt.

Og lige netop VM-pokalen, ja den tog det Schweiziske team DECOUVERTES GEOMOD med skipper Wagen Kilian sig af, efter serien 3-1-10 og dermed 14 point. Det skulle faktisk vise sig at være ganske suverænt, da det lokale team LEONTEQ med skipper Devic Pierrik sluttede på hele 36 point efter serien på 20-7-9, hvilket også fortæller om ganske vanskelige forhold at sejle under. 

Tre danske team stillede til start i Monaco, og ud fra resultatlisten, ja så nåede Morten Fjerbæk aldrig på vandet, mens Frederik Pedersen blev bedst placerede danske båd. 

Chris Nørgaard fra team 'First / Tellme Mobile' fortæller – Det lyder måske tillokkende at drikke virkelig dejlig kaffe i solrige Monaco i fire dage i træk, men ventetiden er drænende og man er standby fra kl 8 om morgenen til sidst på eftermiddagen. Da vinden endelig slog igennem lørdag var det med masser af omstarter og store permanentet vindskift. Endvidere var det med rullende middelhavsdønninger og det er vi ikke vant til. Vi blev desværre fanget på den forkerte side af store vindskift i to ud af tre sejladser og med skæve baner på 35 / 40 grader så er det one way og svært at sejle sig op i feltet på både kryds og ned af bakke. Det glædelige var vores starter, hvor Anne-Marie satte os rigtigt hver gang og vi vandt styrbord mærke i to ud af tre starter. Desværre betyder det, at vinder man starten ved styrbord og drejer vinden så 30 grader til bagbord bådenes fordel ganske kort efter starten … ja så ligger man sidst.

Normalt piver vi helt almindelige sejlere tit over svære forhold, men som mange ved - og underligt nok, så er det alligevel de samme der vinder. Det kan lige præcis ikke siges om dette års VM, og det understreges ved at den nykårede europamester Team Calypso blev nummer 65, og verdensmesteren fra 2019 "Eat / Sleep / J / Repeat" sluttede stævnet i Monaco som nummer 33. 

Fra Chris Nørgaard lyder de til slut - "der er vist ikke tvivl om der skal sættes ind med træningen hen over vinteren og så er det godt, at der masser af muligheder hvor J/70’erne samler sig rundt om i landet i Århus, Horsens, på Fyn og ikke mindst på Øresund, hvor op i mod 20 både samles hver weekend."

Link til den samlede resultatliste her.

 


Galleri