fbpx

Rolex Middle Sea Race starter i dag – se video

Related Articles: ”Wild Oats XI” igen i front på Rolex Sydney Hobart, Dansk deltagelse til Rolex Swan Cup på Sardinien, Middle Sea Race med danske sejlere
Inkluder i Newsletter: Ja

Rolex Middle Sea Race er en klassiker i den afdeling af sejlsporten, hvor man sejler i store, dyre både. Der skal sejles godt 600 sømil, på en bane der løber rundt om Sicilien, Malta og nogle mindre øer i vest og nord. Start og mål er ved Valletta, Maltas historiske hovedstad. Sejladsen er en del af en serie der hedder MMOC, Maxi Association's Mediterranean Maxi Offshore Challenge, og som består af i alt syv sejladser.

yandy100747

Semifoilende trimaraner
I år deltager 124 både, og de fleste er hotte sager: 5 stk. MOD 70, vanvittig hurtige semifoilende trimaraner, samt en lang række af både, man i gamle dage ville have kaldt maxiratere: Leopard 3, en Farr 100 (som kan blive den første kølbåd i mål, dvs. efter trimaranerne), og Bullitt, en Wally 93 som er lige så hurtig. Derudover en pæn samling af de vildeste, dyreste havkapsejladsbåde i verden, befolket med en hel del professionelle sejlere.

yysw386571

Let vind
Årets version starter i dag, og vejrudsigten tyder på overvejende let vind fra syd. Så ingen rekordtid i vente.

Du kan følge Rolex Middle Sea Race her.

Første start er kl. 11 dansk tid.

Se cool video her: