fbpx

Magtdemonstration af Anne-Marie Rindom

Related Articles: VM ILCA6: Tung byrde hviler på de danske sejlere, ILCA VM: God dag for Munch & Rindom, ILCA: To prikker sender Anne-Marie Rindom i front ved VM som slutter søndag, Rindom: 'very happy about my performance...', Yeeees - Anne-Marie Rindom vinder VM guld
Inkluder i Newsletter: Ja

Der findes ikke nok superlativer i ordbogen, for at beskrive hvilken suveræn præstation Rindom leverede ved VM i ILCA 6 i Texas som sluttede igår. Helt naturligt rejste flere spørgsmål sig, hvor mon Rindom ligesom stod, efter en længere pause fra kapsejlads i jollen, efter OL i Tokyo 2021? Her på Bådmagasinet tillod vi os ligefrem at skrive, der lå en tung byrde på de to deltageres skuldre - Det danske Sejlerlandshold har ikke været i nærheden af en EM eller VM medalje denne sæson.

Og vi skal da lige love for alle former for spørgsmål blev besvaret, og det med en indsats der vil give genlyd verden over. De var der alle sammen, og de fleste af OL-deltagerne fra sidst - som alle sluttede i top-10, var klar i Texas. De fleste har vi set på en del deltagerlister sæsonen igennem, topsejlere som altså er godt inde i deres forberedelse til OL i Paris 2024. 

Ligemeget hjalp det. Den danske guldfugl kom, så og sejrede.

Efter et par sejladser, i den for Rindom ‘tunge’ ende - sejladser som langt de fleste ville juble over, ja så fandt Anne-Marie ind i rytmen, og fik sat et par hårde placeringer som bare satte modstanderne skakmat. Efter at have været med i top-10 fra starten, lykkedes det Rindom at sejle sig op som nummer to, ganske få point fra den førende - og med to prikker i lørdagens sejladser, bragte den danske ‘wunderwoman’ sig i en drømme position, inden de to sidste sejladser som skulle afvikles søndag. 

Behøvede kun én
Nu bliver det en smule nørdet - men efter ni sejladser trådte anden fratrækker i kraft, og med en 10. som næstdårligste og en 20. som dårligste, så skulle Anne-Marie Rindom blot øge føringen til nummer to Emme Plaaschaert fra Belgien med ganske få point, efter søndagens første sejlads, og Rindom ville, som beskrevet her på Bådmagasinet, blive Verdensmester inden stævnets sidste sejlads. 

Som sagt så gjort. At vinde VM i en OL klasse, før sidste sejlads er fuldkommen unikt og fantastisk - ja, som indledningsvis skrevet, så findes der næsten ikke nok superlativer i den danske ordbog, for at beskrive Rindoms indsat ved dette VM.

Anne-Marie Rindom har ILCA jollen helt inde under huden. Hun har trænet så mange timer i den jolle at ingen gør sig begreb om hvilken indsats der ligger bag. At læse banen, vinden og sine konkurrenter får hun eminent hjælp fra hendes mangeårige coach Piotr Wojewski, og de to formår at sætte hele verdens-eliten på plads så det basker. 

Rindom skriver sig ikke kun ind i dansk sejlerhistorie, men hele danmarks idrætshistorie, ved at vinde Verdensmesterskabet hele tre gange i en OL-klasse / disciplin. Eneste sejler der er medlem af denne eksklusive klub er Lasse Hjortnæs som præsterede det i Finnjollen - og mon ikke vi også var vidne til Årets Sejlsportspræstation? Det væddemål tager vi gerne. 









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *